Tillsammans får vi stad och land att fungera.

Välkommen du också!

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Som trainee hos oss får du göra både och. På vägen får du möjlighet att utvecklas som chef eller specialist.

Vi är specialister på det vi gör. Och som specialister behöver vi vara bäst. Oavsett om vi gör världsunika underhållsarbeten av broar, plogar en väg i Västerbottens inland, halkbekämpar med hjälp av AI, eller lägger klimatanpassad asfalt på motorleder.

I dag är vi ett av de största väg- och anläggningsföretagen i Sverige och den ledande driftentreprenören. Men framförallt är vi ett modernt företag där varje medarbetares personliga initiativförmåga och yrkesskicklighet är avgörande för våra uppdragsgivare.

Välkommen till det lilla stora företaget

På Svevia får du det bästa av två världar. Vi kombinerar det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med det stora företagets stabilitet. Hos oss blir du snabbt en i gänget och vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Tillsammans bygger vi ett företag med övertygelsen om att vi måste göra vår del av jobbet för att skapa en mer hållbar värld. Målet är att Svevia ska vara i täten när det gäller säkerhet, miljöarbete, affärsetik och schyssta arbetsförhållanden.

Se filmen och få koll på vad som ingår i Svevias traineeprogram.

Utvecklas med oss

Som trainee deltar du i ett skräddarsytt program som pågår under 12 månader och eftersom vi är ett rikstäckande företag kan vi erbjuder traineeplatser på flera orter över hela landet.

Vi ger dig en unik möjlighet att utveckla din affärsförståelse för helheten, ditt ledarskap samtidigt som du fördjupar dig i arbetet inom någon av våra tre divisioner – Industri, Anläggning eller Drift. Att bli trainee hos oss innebär att du bygger ett yrkesnätverk för framtiden. Via olika träffar och samarbeten knyter du starka relationer, ofta för livet.

Under programmet får du en handledare som stöd i ditt dagliga arbete.
Under traineeprogrammets får du bland annat möjlighet att:

  • Göra studiebesök i olika delar av organisationen

  • Praktisera inom de olika divisionerna

  • Delta i en ledarskapsutbildning

  • Arbeta med digitaliseringsfrågor tillsammans med vår IT-avdelning

  • Fördjupa dig i Svevias strategiska arbete inom allt från affärsutveckling och inköp till de klimatutmaningar företaget står inför

Redan från start är du anställd inom en specifik division och efter programmets slut blir denna division din bas inom Svevia. Du slussas därmed successivt in i din nya roll vilket gör att du redan efter 12 månader är redo för en ordinarie befattning som exempelvis arbetsledare, chef eller specialist.

Ansökan

Ansökan till traineeprogrammet har stängt. Håll utkik här för mer infomation om när ansökan öppnar igen.

Topprankat traineeprogram

När Karriärföretagen bad sitt ambassadörsnätverk att ranka drygt 60 traineeprogram för civilingenjörer landade Svevias överst på listan.

Läs mer på karriarforetagen.se