Vägunderhåll

Svevia är marknadsledande på vägunderhåll i Sverige och underhåller stora delar av det svenska vägnätet på uppdrag av exempelvis kommuner, trafikverket och privata aktörer. För att alltid vara nära till hands finns vi på över 100 platser i landet.

Vi underhåller Sveriges vägar. Varje dag året om.

Läs mer om vad vi kan göra för din väg.

Snöröjning och underhåll av vinterväg

Trygga och säkra vägar håller Sverige rullande. Varor som fraktas och människor som längtar efter varandra. Vi röjer snö och halkbekämpar för att du ska komma fram.

Underhåll av grusväg

En grusväg håller längre om den sköts om på rätt sätt. Dammbindning är en klok åtgärd.

Underhåll av asfaltväg

Med smarta metoder lagar vi sprickor, potthål och jämnar ut hjulspår i asfalten.

Underhåll av sommarväg

Det som göms i snö kommer upp i tö. När sommarvägen tinar fram hyvlar vi den jämn, lägger på nytt grus, fixar diken, tjälskott och lagar sprickorna i asfalten.

Goda råd på vinterväg

På Svevia gör vi vårt yttersta för att hålla landets vintervägar säkra. Här har vi samlat ett par goda råd för dig som trafikant.

Dammbindning med Dustex

Dustex är ett miljövänligt alternativ för att dammbinda grusvägar.

Enskild väg

Din enkilda väg håller längre om den sköts om på rätt sätt. Och med en nypa salt håller du din grusväg dammfri i sommar. Vi hjälper dig att hålla vägen säker, bekväm och i gott skick. Det lönar sig på lång sikt.

Kommunala vägar

Vi gör jobbet när kommunen vill bygga nytt eller underhålla gator, rondeller, trottoarer, ringleder, gång- och cykelstråk.

Statliga vägar

Vi bygger vidare och underhåller Sveriges vägnät. Ofta i nära samarbete med Trafikverket – vår största kund.