Division Anläggning

Från vägar till anläggning av vindkraftsparker

Ansök till Svevias traineeprogram

Vi är entreprenörerna som bygger infrastruktur på uppdrag av stat, kommun och privata beställare. Och därför också specialister inom en rad områden: vägar, broar, bergförstärkningar, lednings- och VA-arbeten, grundläggning, marksanering, anläggning av vindkraftparker med mera.

Axel Stolt, tidigare trainee, nu platschef division Anläggning:
"Inom traineeprogrammet finns egentligen ingen färdig väg utstakad utan du har stora möjligheter att själv påverka hur din framtid ska se ut."

Utmaningarna i vår vardag är många och praktisk problemlösning är någonting vi arbetar med hela tiden. En arbetsdag är aldrig den andra lik på samma sätt som varje projekt är unikt i sig. Hos oss får du möjligheten att lära dig nya saker varje dag.

Under traineeprogrammet kommer du att arbeta i något eller flera av våra projekt. Din arbetsplats är där projektet växer fram. Som start på programmet kommer du att arbeta nära våra medarbetare i produktionen för att få en förståelse för det hantverk som vår verksamhet bygger på. Du får också lära dig vad som krävs för att planera, leda och följa upp i ett anläggningsprojekts olika faser.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att vara ute på plats och arbeta i våra anläggningsprojekt och som är nyfiken av det praktiska arbetet som sker i våra projekt. För samtliga traineeplatser inom division Anläggning söker vi dig som har en utbildning inom Samhällsbyggnad/Väg och Vatten. Då vi arbetar i stora geografier med projekt som ofta saknar närliggande lokaltrafik är tillgång till egen bil en förutsättning i många fall.

Här söker vi traineer

På Anläggning i Härnösand startar din utvecklingsresa i rollen som Arbetsledare. Här får du lära dig att planera, leda och följa upp anläggningsprojekt inom ett eller flera teknikområden. Du behöver tillgång till egen bil då vi har projekt spridda över en stor geografi. Rollen som Arbetsledare är en bra grund för dig att kunna ta nästa steg till att bli Platschef.

På Anläggning i Falun startar din utvecklingsresa i rollen som Arbetsledare. Här får du lära dig att planera, leda och följa upp anläggningsprojekt inom ett eller flera teknikområden. Du behöver tillgång till egen bil då vi har projekt spridda över en stor geografi. Rollen som Arbetsledare är en bra grund för dig att kunna ta nästa steg till att bli Platschef.

På Anläggning i Stockholm startar din utvecklingsresa i rollen som Arbetsledare. Här får du lära dig att planera, leda och följa upp anläggningsprojekt inom ett eller flera teknikområden. Rollen som Arbetsledare är en bra grund för dig att kunna ta nästa steg till att bli Platschef. Tillgång till egen bil underlättar din vardag, då projekten är spridda från Uppsala i norr till Södertälje i söder, men det är inte ett krav. I Stockholm har vi två traineeplatser som Arbetsledare som ska tillsättas.

På Anläggning i Göteborg startar din utvecklingsresa i rollen som Arbetsledare. Här får du lära dig att planera, leda och följa upp anläggningsprojekt inom ett eller flera teknikområden. Du behöver tillgång till egen bil då vi har projekt spridda över en stor geografi. Rollen som Arbetsledare är en bra grund för dig att kunna ta nästa steg till att bli Platschef.

På Anläggning i Jönköping startar din utvecklingsresa i rollen som Arbetsledare. Här får du lära dig att planera, leda och följa upp anläggningsprojekt inom ett eller flera teknikområden. Du behöver tillgång till egen bil då vi har projekt spridda över en stor geografi. Rollen som Arbetsledare är en bra grund för dig att kunna ta nästa steg till att bli Platschef.

På Anläggning i Växjö startar din utvecklingsresa i rollen som Projektingenjör. Här får du lära dig att planera, sammanställa och följa upp de administrativa delarna av projektet. Du kommer att arbeta med något eller flera av följande områden; ekonomi, fakturering och prognosarbete, tidplan, arbetsmiljö, miljö, kvalitet, inköp och/eller kontraktsadministration. Du behöver tillgång till egen bil då vi har projekt spridda över en stor geografi. Rollen som Projektingenjör är en bra grund för dig att kunna ta nästa steg till att bli Entreprenadingenjör.

  • Arbetsledare - för en av våra traineer på Anläggning i Malmö startar utvecklingsresan i rollen som Arbetsledare. Här får du lära dig att planera, leda och följa upp anläggningsprojekt inom ett eller flera teknikområden. Du behöver tillgång till egen bil då vi har projekt spridda över en stor geografi. Rollen som Arbetsledare är en bra grund för dig att kunna ta nästa steg till att bli Platschef.

  • Kalkylingenjör - för en av våra traineer på Anläggning i Malmö startar utvecklingsresan i rollen som Kalkylingenjör. Här får du lära dig att beräkna mängder för projekt, ta in offertförfrågningar från underentreprenörer och leverantörer parallellt med att lära dig förutsättningarna i anläggningsprojekt inom ett eller flera teknikområden. Du kommer därför att arbeta både ute i våra anläggningsprojekt och på vårt platskontor i Hässleholm tillsammans med vår kalkylorganisation. Du behöver tillgång till egen bil då vi har projekt spridda över en stor geografi. Din placering är i Hässleholm.

Arbetsmarknadsdagar - här kan du träffa oss

Sök till ett av Sveriges bästa traineeprogram

Som trainee deltar du i ett skräddarsytt program som pågår under 12 månader där du får möjlighet att utveckla din affärsförståelse för helheten, ditt ledarskap samtidigt som du fördjupar dig i arbetet inom någon av våra tre divisioner.

Ansök nu

Fler traineeplatser på Svevia

Som trainee är du stationerad på någon av våra tre divisioner. Mer information om våra divisioner och vilka traineeplatser som erbjuds hittar du via boxarna här nedanför. Här får du även lära känna några av våra tidigare traineer i sina nuvarande roller på Svevia.

Division Industri

Svevias industridivision är inne i ett expansivt skede och ambitionerna är höga. Hos oss har du goda möjligheter att komma med egna initiativ, ta ansvar och bidra till att utveckla arbetet. Du blir en viktig pusselbit och har möjlighet att göra karriär som chef och specialist.

Divsion Drift

När snön faller tungt, löven yr, gräset växer och tjälskotten blir fler sköter vi den löpande driften och underhållet av vägar, broar, parkeringar, grönytor och andra utemiljöer. Vi plogar, halkbekämpar, underhåller och lagar beläggning, samt gör vägar och arbetsplatser säkra med hjälp av våra trafikanordningar.