App för ökad säkerhet vid ensamarbete

Artikel bild

Fakta

KATEGORI

Innovation och utveckling

KORT OM PROJEKTET

App för ökad säkerhet vid ensamarbete

LANSERAD

2017

LADDA NER APPEN

Ensamarbete innebär ofta otrygghet och en ökad risk vid olyckor. Som första företag i branschen har Svevia därför lanserat en app som ska öka säkerheten för medarbetare som utför arbete på egen hand.

- Jag arbetar nästan alltid ensam, ofta i trafikmiljö. Det innebär naturligtvis en risk för olyckor. Jag vet även flera kollegor som blivit utsatta för hot eller våldsamma situationer när de arbetat ensamma, berättar Mikael Bergman, vägarbetare och skyddsombud på Svevia.

I Svevias säkerhetsapp startar medarbetaren en timer när ett ensamarbete påbörjas. Stängs den inte av inom utsatt tid skickas ett sms ut till de inlagda kontakterna med information om att något inträffat och var den drabbade befinner sig.

- När man arbetar tillsammans med en kollega har man alltid koll på varandra. Genom appen kan vi hålla koll på varandra även om vi utför ensamarbete på olika håll.

- Det skänker mig väldigt mycket trygghet att mina kollegor får veta om något hänt mig, och att jag får veta om något händer med mina kollegor.

Förutom timer-funktionen finns även en funktion för akut-larm där du direkt kan larma vid nödsituation samt en meddelandefunktion där medarbetare får information och tips