Flera av våra efterbehandlingsanläggningar har omfattande tillstånd, som gör det möjligt att ta emot många olika typer av restprodukter för behandling och återvinning. Exempel på sådana restprodukter är förorenade schaktmassor, jord från saneringsuppdrag, sandningssand, betong, asfalt, tvättränneslam och annat farligt avfall. Kontakta någon av våra efterbehandlingsanläggningar, så får du veta mer om vad vi kan erbjuda på respektive anläggning.
Svevia har sju egna anläggningar med tillstånd att ta emot och behandla förorenade massor. Men eftersom vi samarbetar med andra aktörer kan vi hjälpa till med mottagning på ännu fler platser. Vi jobbar med flera behandlingstekniker som till exempel jordtvätt och biologisk behandling. Därigenom kan vi behandla många olika typer av föroreningar. Kontakta oss och berätta om ditt projekt, så hjälper vi dig att hitta en lösning!
Många av våra behandlingstekniker kan utföras på plats inom det förorenade området. På så sätt kan kostsamma och miljöbelastande transporter undvikas och materialet återanvändas direkt på plats. Något som både gynnar projektets ekonomi och miljön.
010-458 11 33
mottagning.fororenad.jord@svevia.se
Eller fyll i formuläret för att kontakta oss.
En uppröjd och rengjord plats, är en bra grund att bygga på. Här hittar du några av de saneringsprojekt vi utfört.
Lakvatten från den nedlagda gruvan var surt och innehöll höga halter av tungmetaller. Svevia pumpade ur vattnet och balanserade upp pH-värdet med kalk.
Området hade karaktären av en otillgänglig baksida - något som kommunen ville ändra på genom att ge Bromölla tätort möjlighet att växa och utvecklas mot Ivösjön.
Svevia sanerar marken från föroreningar när det nya området Norra Djurgårdsstaden i Stockholm, fortsätter ta form.
nder hösten 2016 till våren 2017 sanerar Svevia marken för att bereda plats åt ny industriverksamhet.
Vid Lugnviks industriområde lastades tidigare flygbränslet från järnvägsvagnar till tankbilar. Det förekom en del spill och resultatet blev att giftiga kolväten, bensen, förorenade marken.
På området har det sedan 1870-talet bedrivits sågverks- och impregneringsverksamhet. Under 2016 och 2017 har Svevia sanerat marken från de föroreningar som verksamheten lämnat efter sig.
Svevia utförde mellan februari 2015 och mars 2016 sanering i form av en totalentreprenad med syfte att riva byggnaden och genom schaktsanering under byggnad, längs dike och vid Lillåns strand återställa marken så att den kunde användas som åker- och betesmark.
I saneringen ingick iordningsställande av en tät yta, schakt, siktning, jordtvätt med vattenrening, miljökontroll samt återfyllnad.
Svevia fick i uppdrag att sanera marken inom det förorenade området. I saneringen ingick schakt, harpning, sortering, borttransport av förorenade massor, miljökontroll samt återfyllnad av utsorterat material.
Svårt förorenad mark på tidigare gasverkstomt Länsstyrelsen i Skåne hade klassat gasverkstomten som en av de fem mest förorenade objekten i länet.
Ett av de första glasbruken som sanerats i landet är Björkshults glasbruk i Högsby kommun, Kalmar län. Svevia fick uppdraget att sanera mark och vatten i området.
Under 2009 utförde Svevia en omfattande rivning av förorenade byggnader och sanering av mark och vatten inom fastigheten Heliotropen 6 i centrala Malmö.
Föroreningar (främst arsenik, men även krom förekom i förhöjda halter) fanns kvar i marken där Klippans läderfabrik en gång verkat. Saneringen utförs i olika etapper och Svevia har fått förtroendet att utföra två av dessa.
Saneringsarbetet innebar uppschaktning av kisaskan som låg som ett tunt lager på olika nivåer i marken. Den förorenade jorden transporterades bort till deponi och grusplanen fylldes med grus och återställdes.
På fastigheten Nithammaren 8 har det tidigare förekommit verksamheter som gett upphov till föroreningar i mark och grundvatten.
Svevia har fått i uppdrag att sanera området inför kommande byggnation. I saneringen ingår miljökontroll samt borrning och provgropsgrävning intill järnvägen i öster för att klassa de ej tidigare klassade massorna.
Strax söder om Bestorps tätort med angränsning till sjön Stora Rängen i söder fanns tidigare ett sågverk. En verksamhet som lämnat stora föroreningar efter sig.
Uppdraget innefattade sanering av ett område om 770 m2 inom Svevias anläggningsentreprenad Viadukt Söder, där en 130 m lång bro byggs över järnvägen intill Storsjö-strand.
Kommunen tog emot varierande mängd oljeförorenad jord. Svevia fick i uppdrag att behandla jorden ner till under KM, känslig markanvändning, så att kunden kunde återanvända massorna inom anläggningen.
Läs mer om vad vi kan erbjuda inom sanering av mark och vatten
Vi kan hjälpa till med hela kedjan från utredning och markundersökning till sanering och myndighetskontakter.
Genom biologisk behandling av förorenade jordar minskas föroreningshalten så att jorden kan återanvändas och behovet av att ta fram nytt material minskar.
Specialister på väg