Uppsala mottagnings­anläggning

Välkommen till vår mottagningsanläggning strax utanför Uppsala.

Besöksadress

Grän, Rasbo
755 96 Uppsala

Öppettider

Måndag – fredag: 06.00 - 16.00
Rast 09.00 - 09.30 samt 13.00 - 13.30
Lördag – söndag: Stängt

Vi tar emot dina förorenade
schaktmassor i Uppsala län

När du gräver, schaktar eller fräser i mark som är förorenad – ja, då står vi beredda att ta hand om dina schaktmassor i vår mottagningsanläggning och bergtäkt i Grän, utanför Uppsala.

Inom Svevia erbjuder vi både kunskap och de resurser som krävs för att du ska kunna hantera alla typer av förorenade massor på bästa sätt – såväl farligt (FA) som icke farligt avfall (IFA). Våra specialister analyserar, sorterar och renar massorna med målet att så stor del som möjligt av materialet kan återanvändas i nya projekt. Resten tar vi hand om i vår deponi.

Förutom att du kan lämna dina schaktmassor, hjälper vi dig med allt från provtagning till rådgivning om exempelvis specifika föroreningar och saneringstekniker. Vi kan också rensa bort betungande pappersarbete – den administration som krävs vid hantering av farligt avfall: karaktärisering av massor, framtagande av tranportdokument, mottagningsintyg och registrering hos Naturvårdsverket.

En annan fördel med att anlita oss är att vår mottagningsanläggning för förorenad jord i Uppsala ligger i direkt anslutning till Svevias bergtäkt, med tillhörande deponi – ett stenkast bort. Det gör samtidigt att du alltid kan fylla på med nytt stenmaterial och slipper åka tillbaka med tomt flak. Det är hållbart.

Avfallskarakterisering

Avfall som ska deponeras måste karakteriseras, det vill säga att det ska beskrivas.
Det gör du genom att fylla i vår avfallskarakteriseringsblankett.