Förmåner

Utmanande arbetsuppgifter och en spännande miljö är inte dina enda förmåner.

Som medarbetare på Svevia kan du ta del av flera förmåner

Svevias framgång är beroende av stolta och engagerade medarbetare som vill vara med och göra skillnad – för samhället, kunderna, kollegor och sig själva. Som anställd på Svevia har du tillgång till ett antal förmåner som hjälper dig att lyckas. Såväl i din karriär som i din vardag.

Trygga villkor

Svevia är en arbetsgivare du kan lita på. Vi erbjuder förmåner som skapar extra trygghet på arbetet och i ditt privatliv.

Kollektivavtal

Svevia är medlemmar i Byggföretagen och har kollektivavtal tecknade med Seko, Ledarna och Unionen, Sveriges ingenjörer och Byggnads.

I avtalen ingår bland annat:

  • Tjänstepension

  • TGL tjänstegrupplivförsäkring

  • TFA arbetsskadeförsäkring

  • Föräldralön

  • Sjuklön

  • Årlig lönerevision

  • TRR/TLS trygghetsråd

Personalförsäkringar

Som anställd har du försäkringar mot arbetsskada och när du reser i tjänsten. Skulle det ske en olycka när du arbetar, finns arbetsskadeförsäkring som även försäkrar dig mot framtida men.

Du har också möjlighet att frivilligt teckna förmånliga försäkringar såsom privat sjukvårdsförsäkring eller kompletterande livförsäkring.

Extra ersättning vid föräldraledighet

För oss är det viktigt att både pappor och mammor är föräldralediga. Vi erbjuder alla tjänstemän som arbetar inom Svevia en ersättning utöver föräldrapenning från Försäkringskassan under föräldraledigheten.

Pension

Vi erbjuder kollektivavtalsenlig tjänstepension. Alla tjänstemän omfattas av tjänstepension genom pensionsplanerna IP1 och ITP2 och yrkesarbetare omfattas av tjänstepension för privatanställda arbetare genom SAF-LO.

Attraktiva erbjudanden

Att jobba på Svevia ska vara utvecklande och förmånligt. Som medarbetare på Svevia har du därför tillgång till ett antal attraktiva erbjudanden.

Förmåner och avtalade rabatter samlat på ett ställe

Förmånsvägen är vår portal där vi samlar företagsspecifika förmåner, avtalade rabatter och olika erbjudanden som medarbetare kan ta del av, göra pensionsval eller löneväxla.

Friskvårdsbidrag

Medarbetares hälsa och välmående är viktigt och vi erbjuder därför medarbetare årligen ett generöst friskvårdsbidrag. Träna på gym, simma eller få massage är bara några av de möjligheter du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag till.

Löneväxling

Som medarbetare i Svevia finns även möjligheten att löneväxla till extra pension. Detta erbjudande är för dig som vill avstå en del av din lön och istället få extra pensionspremier.

Personalbil

För vissa kategorier av medarbetare har Svevia ett förmånligt personalbilserbjudande.

Karriär och utbildning

Vi investerar i våra medarbetare och erbjuder utbildningar inom allt från praktiska yrkeskurser till specialist- och ledskapsutbildningar – i egen regi och i samarbete med fristående aktörer.

Svevia akademin

Inom vårt kompetenscenter Svevia Akademin hittar du ett brett utbud av utbildningar och utvecklingsprogram i intern regi eller i samarbete med externa leverantörer, allt för att du ska kunna fördjupa dina kunskaper inom ett område eller bredda dem till ett nytt.

Lediga jobb på Svevia

Genom tydliga prestationsmål och krävande arbetsuppgifter får du möjlighet att utvecklas och göra skillnad. Här hittar du vår aktuella jobblista.

Se alla lediga tjänster

Relaterade sidor

Läs mer om hur det är att jobba på Svevia.

Trainee och student

Hos oss får unga talanger utrymme att utvecklas och göra karriär. För dig som lockas av en utmanande vardag i en spännande miljö finns det gott om möjligheter.

Företaget

Vi har gjort ett tydligt val. Svevia är specialist på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. Läs mer om vad vi gör och vad vi tror på.