Asfalt är min grej. Allt inom beläggning.

Få en säkrare vägkänsla.
I mattsvart.

Ja, tack!

Jag behöver hjälp med asfaltering och önskar kostnadsfri rådgivning och offert. Kontakta Svevias växel på telefon 08-404 10 00 eller fyll i formuläret.Asfalt - ett komplett erbjudande

Alla typer av asfalt

Vi erbjuder alla typer av asfalt - anpassat efter dina behov. Exempelvis asfaltgrus - en blandning med mycket sten och lite bindemedel som fungerar som bärlager med god stabilitet, tät asfaltbetong - fungerar i de flesta situationer, från garageuppfarter till relativt högtrafikerade vägar och gator.

Alla metoder och tekniker

Vi är specialister på att asfaltera och vet vilken asfalt som passar till varje situation och underlag bäst. Vi levererar allt från lågtempererad asfalt med klimatsmarta egenskaper till kostnadseffektiv tankbeläggning med tydlig miljöprofil.

All kringservice

Vi hjälper dig inte bara med att asfaltera. Vi hjälper dig även med allt som finns på och omkring vägen – vägmarkeringar, skyltar, räcken, stängsel, vägtrummor och brunnar.

Asfalt - asfaltering efter dina behov

Att asfaltera är en hel vetenskap. Berätta vad du vill göra så ser vi till att din yta byggs upp på rätt sätt. Och när det behövs analyserar våra labb asfalten – på molekylnivå.

Asfaltfräsning - fräsning av asfalt

Svevia är i dag en av landets ledande entreprenörer inom asfaltfräsning. Våra specialister på fräsning av asfalt har lång erfarenhet och anpassar frästekniken utifrån dina behov.

Svevia - bitumenemulsion - bindemedel för asfalt

Svevia har fyra fabriker för tillverkning av bitumenemulsion - ett bindemedel för asfalt. Våra fabriker för bitumenemulsion finns bland annat i Umeå, Bollnäs, Örebro och Hässleholm.

Tankbeläggning - Kostnadseffektiv och klimatsmart vägbeläggning

Tankbeläggning i form av Y1B, JIM och infräsning av makadam är ett kostnadseffektivt, snabbt och klimatsmart beläggningsalternativ för medel- och lågtrafikerade vägar.

Svevias asfaltverk - miljövänlig tillverkning av asfalt

Via våra fasta och mobila asfaltverk kan vi försörja hela Sverige med asfaltsmassa - med egenskaper anpassade efter dina behov. Två toppmoderna anläggningar för tillverkning av asfalt bäddar också för lägre utsläpp av koldioxid.

Svevia - specialister på vägmarkering och linjemålning på vägar

Ingen väg är komplett utan vägmarkering. De vita vägmarkeringarna är en viktig del av vägen, de leder, informerar och varnar trafikanterna. På Svevia kan vi allt inom linjemålning av vägar, gator och andra ytor. Vi åtar oss uppdrag över hela landet.

Svevia - Förläng livslängden på din väg. Med smarta metoder lagar vi sprickor, potthål och jämnar ut hjulspår i asfalten

Asfalt är ett material som slits och även ändrar karaktär i takt med att den åldras. Med tiden blir den sprödare och går lätt sönder. Slitage och naturkrafter som nederbörd och isbildning kan också orsaka skador i asfalten. Med smarta metoder lagar vi sprickor, potthål och jämnar ut hjulspår i asfalten.

Undrar du hur man gör asfalt? Läs om hur asfaltproduktionen fungerar vid Svevias asfaltverk i Läggesta.

Asfaltmassa består till runt 94 procent av krossat stenmaterial, resten av bindemedlet bitumen, som ger asfalten dess svarta färg. Vid Svevias asfaltverk i Läggesta kan vi tillverka asfalt utifrån 150 olika recept med just de egenskaper som du som kund efterfrågar. Här kan du lära dig mer om hur asfalttillverkning går till.

Kontakta oss för offert

Vi finns nära dig i hela landet!

Kontakta Svevias växel på telefon 08-404 10 00 eller
fyll i formuläret för kostnadsfri rådgivning och åtgärdsförslag.