Betongbarriärer med fästen som gör att kranföraren enkelt kan montera ihop barriärerna. Foto: Benders

Betongbarriärer med fästen som gör att kranföraren enkelt kan montera ihop barriärerna. Foto: Benders

Svevia presenterar ny betongbarriär på Nordbygg

Betongbarriärer är ett effektivt skydd för att undvika att passerande fordon kör in på ett vägarbetesområde. På Nordbygg, Sveriges största byggmässa, (23-26 april) presenterar Svevia en helt ny betongbarriär med hög säkerhet och smidig montering, utvecklad av Benders. I monter nummer B07:31 presenteras även Svevias hela erbjudande inom trafikanordningar som tjänster, kompetens och utrustning för att trygga trafiksäkerheten och skydda de som arbetar på vägen.

Peter Rydell, Svevia. Foto: Privat

Peter Rydell, Svevia. Foto: Privat

– Att arbeta med ständig utveckling av teknik, metoder och utrustning som skyddar våra vägarbetare och tryggar trafiksäkerheten är vår högsta prioritet. Svevia är störst i Sverige på vägunderhåll och det ger oss ett särskilt ansvar att vara med och driva utvecklingen för en säker arbetsmiljö ute på vägen.

Det säger Peter Rydell på Svevia. Han är biträdande chef på Svevias driftverksamhet och har lång erfarenhet av att arbeta med trafikanordningar.

Peter Rydell, vad är den viktigaste nyheten med barriären?
– Det viktigaste är den ökade säkerheten. Lösningen för hur de separata betongbarriärerna monteras ihop gör att kranföraren kan montera ihop barriärerna direkt med kranbilen. Ingen medarbetare behöver samtidigt befinna sig på vägen. Den lösningen gör också att risken för klämskador kan undvikas helt. Andra fördelar är att den har en hög trafiksäkerhetsklassning, en fördelaktig vikt som effektiviserar arbetet. Den är också förberedd för montering med gaffeltruck eller linor om det behövs och det finns kompletterande utrustning som enkelt kan monteras på barriären.

Hur kommer det sig att Svevia och Benders samarbetar på Nordbygg?
– Vi samarbetar dagligen med flera andra duktiga leverantörer inom trafikanordningar. Vi har valt att på just den här mässan samarbeta med Benders för att vi tillsammans är angelägna om att sprida kunskap om möjligheten att skapa högre säkerhet vid vägarbeten. Svevia kommer att ha en utställning av olika trafikanordningsmaterial intill mässans entré. Vi finns också på plats med en monter inne i mässan för att berätta mer om Svevias erbjudande inom trafikanordningar. Vi ser framemot att knyta fler och nya kontakter inom branschen samt att träffa våra befintliga kunder, leverantörer och nätverka med branschkollegor. Välkomna! Vårt monternummer är B07:31.

Text: Annika Enström