Artikel bild

Johan Jansson ny divisionschef Industri på Svevia

Johan Jansson tillträder som chef för division Industri i Svevia. Han blir därmed också en del av bolagets koncernledning. Han tillträder den 1 november 2024.

– Jag är glad att Johan har antagit rollen som divisionschef för Industri. Hans uppdrag kommer att vara avgörande för Svevias förmåga att fånga affärerna i en marknad med betydande investeringsbehov inom vägbeläggning och underhåll. Med Johan får vi en trygg, engagerad och affärsmässig ledare. Hans starka kundfokus och gedigna erfarenhet från branschen gör honom till rätt person att utveckla Svevias industriverksamhet, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef, Svevia.

Johan Jansson har närmare 20 års erfarenhet inom väg- och beläggningsbranschen där han haft en rad ledande befattningar inom NCC-koncernen, bland annat som divisionschef för asfaltverksamheten i Norden. Senast kommer Johan från en tjänst som vd för Lastbilscentralen i Tvåstad AB.

– Jag är tacksam och glad över att få förtroendet att leda divisionen, och jag ser ödmjukt och med förväntan fram emot att utveckla Svevias industriaffär tillsammans med mina nya kollegor. Målet är att genom pålitlighet och effektivitet, alltid med säkerheten i första rum, leverera produkter och tjänster som lever upp till marknadens högt ställda krav, säger Johan Jansson tillträdande divisionschef Industri, Svevia.

Division Industri erbjuder och utvecklar lösningar och produkter med robusta och säkra vägar som slutresultat. Under de senaste åren har verksamheten fått stor uppmärksamhet för sina produkter inom klimatoptimerad asfalt med inblandning av skogsråvaran lignin. Verksamheten är specialiserad inom vägbeläggning, med strategiskt lokaliserade täkter, asfaltverk, ackrediterade laboratorier och tjänster som fräsverksamhet, tankbeläggning och vägmarkering. Uppdragen utförs åt såväl offentliga som privata kunder.

Presskontakt

Sofia Eriksson, Kommunikationschef

08 - 764 23 79

sofia.eriksson@svevia.se