Artikel bild

Svevia stannar upp för säkerheten

Svevia tar ett krafttag för att prioritera säkerheten för sina medarbetare. Idag måndag morgon den 22 april avbryts arbetet på samtliga 100 arbetsplatser i Svevia för ett säkerhetsstopp. Anledningen; en oroande trend i olyckstalen, en ny vd och koncernchef som med erfarenhet av åtta dödsolyckor under sin yrkeskarriär har en hög ambition och klar vision om noll olyckor.

Under de senaste fyra åren har antalet allvarliga olyckor och incidenter inom bygg- och anläggningsbranschen ökat. Därför initierar Svevia nu sitt första säkerhetsstopp.

– Säkerhetsstoppet är en tydlig markering att säkerheten går före allt, även affären. Och det gäller för alla i hela företaget, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef, Svevia.

Säkerhetsstoppet markerar också starten för Svevias årliga säkerhetsvecka, som pågår mellan den 22–26 april. Under veckan kommer fokus att ligga på säkra beteenden som utgör grunden för en stark säkerhetskultur. Inom byggbranschen är mänskligt beteende en av de främsta orsakerna till olyckor och incidenter.

– När vi känner oss stressade tenderar vi att bryta mot rutiner och fatta hastiga och riskfyllda beslut. Genom att förstå och förändra beteenden vill vi minska risken för olyckor och skador. Precis så bra som Svevia är på att bygga och underhålla avgörande infrastruktur, ska vi bli på att bygga och underhålla den avgörande säkerhetskulturen, avslutar Joachim Hallengren.

Fakta:
Säkerhetsstoppet innebär att hela verksamheten stannar upp för att gemensamt fokusera på det som är allra viktigast för Svevia – alla medarbetares säkerhet.

Se filmen med Joachim Hallengren, vd och koncernchef, där han delar med sig av sina känslor när han i sin yrkesroll har tagit emot samtal om dödsolyckor:

Presskontakt

Sofia Eriksson, Kommunikationschef

08 - 764 23 79

sofia.eriksson@svevia.se