Artikel bild

Joachim Hallengren utsedd till vd och koncernchef för Svevia

Joachim Hallengren har utsetts till vd och koncernchef för Svevia AB efter att ha varit tillförordnad sedan den 28 juni 2023. Han tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2024.

– Joachim har under sin tid som tillförordnad vd och koncernchef visat på ett utmärkt ledarskap, och har på kort tid genomfört en rad initiativ för att stärka Svevia på en utmanande marknad, säger Mats O Paulsson, styrelseordförande i Svevia.

Joachim Hallengren har en bred branscherfarenhet från ledande befattningar inom NCC-koncernen och som vd och koncernchef för bostadsutvecklaren Bonava. Han innehar även flera styrelseuppdrag och sitter i Svevias styrelse sedan 2022.

– Jag känner mig både förväntansfull och glad att jag har fått vidare förtroende. Tillsammans med Svevias kompetenta medarbetare ser jag fram emot att fortsätta utveckla koncernen och skapa värde för våra kunder och ägare, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef Svevia.

För mer information:
Joachim Hallengren, vd och koncernchef, 08-404 10 00
Sofia Eriksson, Marknads- och kommunikationschef, 08-404 10 00

Presskontakt

Sofia Eriksson, Kommunikationschef

08 - 764 23 79

sofia.eriksson@svevia.se