Artikel bild

Mattias Gretzer ny chef för Svevias anläggningsdivision

Mattias Gretzer har utsetts till ny divisionschef för anläggningsverksamheten inom Svevia och blir en del av bolagets koncernledning.

– Mattias har under sina år på Svevia framgångsrikt drivit vår anläggningsverksamhet i Stockholm med fokus på lönsamhet och gott ledarskap. Jag är övertygad om han i sin nya roll som divisionschef kommer att bidra till att utveckla Svevias hela infrastrukturaffär i samma anda, säger Joachim Hallengren, tf. vd och koncernchef.

I division Anläggning samlas Svevias entreprenadtjänster inom väg, grundläggning, mark och betongarbeten. Verksamheten erbjuder ny- och ombyggnationer av infrastrukturprojekt allt från vägar, broar, energiparker, grundläggning och marksanering.

Mattias Gretzer har en stor branscherfarenhet och har arbetat i Svevia som regionchef i Stockholm inom division Anläggning, sedan 2019.

– Jag är glad över förtroendet att få leda divisionen och tillsammans med alla skickliga medarbetare bidra till att utveckla Svevia och vår anläggningsverksamhet. Vi har en stark position på marknaden som både innebär stort ansvar och spännande möjligheter. Med spetskompetens inom anläggning och fokus på tydligt och inkluderande ledarskap, kommer Svevia att fortsätta leverera högkvalitativa projekt, säger Mattias Gretzer.

Mattias Gretzer kommer ingå i Svevias koncernledning. Han tillträder sin nya roll den 1 januari 2024.

Presskontakt

Sofia Eriksson, Kommunikationschef

08 - 764 23 79

sofia.eriksson@svevia.se