Artikel bild

Thomas Lundström ny vd för Svevia Norge AS

Den första november tillträder Thomas Lundström som vd för Svevia Norge AS. Bolaget finns etablerat på den norska marknaden sedan 2011, omsätter cirka 800 miljoner norska kronor per år och är ett dotterbolag till Svevia AB.

– Thomas har gedigen kunskap och lång erfarenhet av den norska drift- och underhållsmarknaden. För fortsatt utveckling av hållbara och långsiktiga lösningar för Svevia Norges kunder kommer hans kompetens på norska underhållskontrakt att vara mycket värdefull. Han har också en mångårig erfarenhet av framgångsrikt ledarskap vilket gör att jag verkligen ser fram emot att samarbeta med Thomas Lundström som vd för vårt norska dotterbolag, säger Olle Öberg, divisionschef Drift, Svevia AB.

Thomas Lundström kommer närmast från en roll som projektchef på Svevia Norge AS. Han är i grunden utbildad civilekonom och har tidigare arbetat som bland annat distriktschef och projektchef för Mesta AS.

Svevia Norge AS bildades 2011 och har under åren utvecklats till en betydande aktör på drifts- och underhållsmarknaden i Norge och innehar idag 13 underhållskontrakt med totalt 115 medarbetare.

– Det är en spännande utmaning att få fortsätta vidareutveckla Svevia Norge för att fortsätta ta marknadsandelar och bli konkurrenskraftiga inom vägunderhåll. Fokus kommer att ligga på att utveckla driftaffären med smarta lösningar som kan möta de utmaningar som finns inom klimat och miljö. Vägunderhållsmarknaden ser lite olika ut i Norge och Sverige framförallt i hur den är fördelad mellan olika kundsegment, men det operativa arbetet är detsamma. Det handlar om att göra vägarna säkra och framkomliga och arbeta för en långsiktigt robust infrastruktur. Precis som i Sverige är stora delar av det mindre vägnätet eftersatt. Förhoppningen är att i samarbete med kunder, samarbetspartners, medarbetare  och Svevia AB, kunna ta fram innovativa och samhällsnyttiga åtgärder för att minska eftersläpningen på de norska vägarna, säger Thomas Lundström

Thomas Lundström har sin placering i Bodö och ersätter Lars Reitan som lämnar över efter drygt tio år som vd för Svevia Norge AS.

Presskontakt