Artikel bild

Svevia rustar för tillväxt med ny chef för kompetensförsörjning

Under kommande år ska Svevia växa hållbart och lönsamt, med en attraktiv och inkluderande företagskultur som grund. För att åstadkomma tillväxt krävs kompetensförsörjning i form av nya medarbetare och utveckling av befintliga. För att stärka attraktionskraften har Svevia tillsatt Monika Konjicki som ny kompetensförsörjningschef.

– Svevia har en tydlig tillväxtplan under de kommande åren. Att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen är därför en grundförutsättning och en strategiskt viktig fråga. Monika Konjicki har en gedigen erfarenhet av både operativt och strategiskt utvecklingsarbete. I Monika får vi en trygg ledare, med vana av att driva förändring och utveckling i verksamhetsnära bolag, säger koncernens HR-chef, Mathilda Scott.

Monika kommer närmast från roll som Head of Learning & Development på Kronans Apotek där hon drivit olika förändringsprojekt och har innan det bland annat arbetat i olika strategiska och operativa HR-roller på ICA och Axfood.

– Jag ser fram emot att driva kompetensförsörjningsfrågor på Svevia tillsammans med många kompetenta och engagerade kollegor. Kompetensförsörjning är en viktigt strategisk fråga på Svevia och jag är riktigt imponerad av hur detta arbete bedrivs. Tillsammans kommer vi fortsätta bygga och stärka Svevias arbetsgivarvarumärke, satsa på lärande och kompetensutveckling samt bygga en kultur som präglas av mångfald och inkludering, säger Monika Konjicki.

Monika Konjicki tillträdde 23 januari.

För ytterligare information
Mathilda Scott, koncernHR-chef, Svevia, telefon: 072-524 38 88

Presskontakt