Artikel bild

Ninos Lahdo ny regionchef på Svevia

Ninos Lahdo tillträder som ny regionchef för region Mitt inom division Drift. Regionen sträcker sig från Älvdalen och Malung i väst, till Gävle i norr och ner till Nyköping inklusive Gotland.

– Region Mitt är en av Sveriges mest expansiva regioner och en mycket viktig geografi för Svevia och för oss på division Drift. Att Ninos Lahdo har tackat ja till att axla rollen som chef för region Mitt känns mycket bra. Han har en kombination av egenskaper som kommer att behövas i regionens fortsatta satsningar framåt. Ninos har en förmåga att agera och att driva utveckling både strategiskt och operativt som jag verkligen uppskattar. Han har också ett ledarskap och en personlighet som gör att han skapar goda relationer och långsiktiga samarbeten som är värdefulla för division Drift och för Svevia, säger Olle Öberg, divisionschef Drift.

Ninos Lahdo har sedan sin examen på KTH haft flera olika ledande befattningar inom bygg och anläggningsbranschen. Han rekryterades till Svevia 2017 som arbetschef inom region Mitt för arbetschefsområde Stockholm Söder. Ninos Lahdo tar över rollen som chef för Region Mitt efter Peter Rydell som tidigare under våren tillsattes som biträdande divisionschef för division Drift.

– Jag har varit en del av regionen under de senaste fem åren. Under de åren har vi stärkt vår marknadsposition och det känns både spännande men framför allt väldigt motiverande att få förtroendet att driva utvecklingen vidare i en så välskött region. Drift och underhåll av vägar är ett viktigt samhällsuppdrag. Tillsammans med kunder och branschkollegor får vi samhället att fungera. Jag ser fram emot att i samarbete med mina ytterst kompetenta kollegor och medarbetare fortsätta driva utvecklingen av branschen och ytterligare stärka division Drifts affärer, säger Ninos Lahdo.

Ninos Lahdo tillträder sin tjänst den första juni.

Svevia division Drift är marknadsledande på vägunderhåll i Sverige. Kärnverksamheten består av vägunderhåll såsom snöröjning, halkbekämpning samt skötsel av barmark på uppdrag åt Trafikverket, kommuner och privata aktörer på mer än 100 platser i landet. Divisionen är även specialister på att planera och genomföra säkra trafikanordningar.

För ytterligare information:

Olle Öberg, divisionschef Drift, telefon: 090 – 17 26 93

Presskontakt