Artikel bild

Anna Franzén ny chef på Svevia

Svevia har rekryterat Anna Franzen som verksamhetsutvecklingschef inom division Anläggning. Divisionen har en stark utveckling och fortsätter sin satsning framåt för att växa ytterligare på anläggningsmarknaden.

– Anna Franzen har en kombination av operationell kompetens, ledarskap samt erfarenhet av att leda utvecklingsarbete på stabsnivå som jag ser som mycket värdefull. I sitt uppdrag kommer hon att leda verksamhetsutvecklingen inom division Anläggning. I takt med att organisationen växer och att vi tar fler och större projekt behöver vi säkerställa att vårt sätt att arbeta med planering, produktion och uppföljning ligger i framkant och möter kundernas behov, säger Per Höglund, divisionschef Anläggning.

Anna Franzen har lång erfarenhet av flera olika produktionsnära roller inom Skanska där hon arbetat i 22 år, bland annat som projektchef och produktionschef för både små och stora projekt inom mark och anläggning. Anna kommer närmast från en roll som hälso- och säkerhetschef.

– Jag ser framemot att få sätta mig in i ett nytt bolag, en ny organisation och att lära känna nya kollegor och kompetenser. Det finns en stor respekt för Svevias kompetens inom anläggning av vägar och infrastruktur i branschen och Division Anläggnings ambition att växa och att utvecklas är en spännande resa att få vara med på, säger Anna Franzen.

Anna Franzén tillträder sin tjänst den 15 augusti, 2022.

Svevia division Anläggning bygger nya vägar och bygger om befintliga. Även grundläggning, markarbeten, vindkraft och miljörelaterade uppdrag inom marksanering tillhör kärnverksamheten. Divisionen driver hela eller delar av infrastrukturprojekt från projektering och planering till utförande.

För ytterligare information kontakta:
Kontaktperson: Per Höglund, divisionschef Anläggning, telefon: 08-404 10 45

Presskontakt