Artikel bild

Bo Eriksson ny avdelningschef på Svevia

Bo Eriksson tillträder som ny avdelningschef för avdelning utläggning inom division Industri. Avdelningen omfattar hela Sverige och lägger ut omkring 800 tusen ton asfalt per säsong.

– Bo Eriksson har lång erfarenhet i branschen något som gör att han har kunskap om utläggningsverksamhetens alla steg från ax till limpa. Han känner till förutsättningarna för medarbetarna som står vid asfaltläggaren samtidigt som han är en strateg och en självklar del av divisionens ledningsgrupp. Bo har gedigen erfarenhet av att agera som ledare och chef, hans ledarskapsstil är utvecklad och uppskattad bland medarbetarna. Jag uppskattar särskilt hans förmåga att samarbeta och hitta lösningar som gynnar hela divisionen och Svevia som bolag.

Bo Eriksson har arbetat inom Svevia sedan starten och före det på Vägverket Produktion. Han har haft en rad olika yrkesroller i framförallt ledande positioner. Bo kommer närmast från en tjänst som arbetschef inom utläggning, för arbetschefsområde sydöst.

– Jag har arbetat inom asfaltbranschen i princip hela mitt yrkesliv och alltid tyckt det varit en intressant bransch. Under åren har mitt intresse och min nyfikenhet förändrats från produktion till ledarskap. Jag ser verkligen framemot att få fortsätta samarbeta med chefer och medarbetare i Svevias utläggningsverksamhet som jag redan vet har stor kompetens och potential. Det känns spännande att få vara med och fortsätta utveckla verksamheten i en ny roll.

Bo Eriksson tillträder sin tjänst den 1 maj 2022.

Svevia division Industri erbjuder hela kedjan från sten till färdig väg. Divisionen driver affären genom egna bergtäkter över hela landet, egen produktion av stenmaterial, bitumenemulsion, asfalt och termoplast. Erbjudandet omfattar även fräsning, utläggning, linjemålning samt materialanalyser och utveckling vid ackrediterade laboratorier.

För ytterligare information:

Kontaktperson: Tomas Johansson, divisionschef Industri, telefon: 08-404 10 47

Presskontakt