Dammbindning med Dustex

Ett miljövänligt alternativ för att dammbinda grusvägar och öka livslängden på din grusväg.

Dammbindning av grusväg

Dammbindning är den enklaste åtgärden för din grusväg. Dammbindning är precis som det låter en metod för att minska dammet på vägen. Rätt utförd kan den också hjälpa vägen att bättre stå emot nederbörd och slitage. Med hjälp av väghyvlar formas vägen för bästa möjliga vattenavrinning. Med saltlösning skapas en yta på grusvägen så att dammet inte rivs upp. Vid beställning av dammbindning ingår också en besiktning av vägen. Med besiktningsprotokollet följer en beskrivning av vilken status vägen har.

Dustex - ett miljövänligt dammbindningsmedel

Dustex är ett miljövänligt dammbindningsmedel som kan användas istället för Magnesium eller Kalcium för att dammbinda exempelvis byggvägar eller grusvägar.

Dustex innehåller lignin, ett bindemedel som utvinns från naturen. Genom att använda Dustex vid dammbindning får du en miljövänlig och effektiv bindning av grus och damm. Detta bidrar till en slitstark väg, där underhållsbehovet och problem med vägdamm minimeras.

Svevia har lång erfarenhet och gedigen kunskap om olika metoder för dammbindning och underhåll av grusvägar. Kontakta oss för att få rådgivning eller hjälp med dammbindning av din grusväg.

Kontakta oss för en dammfri grusväg

Svevia har lång erfarenhet och gedigen kunskap om olika metoder för dammbindning och underhåll av grusvägar. Kontakta oss för att få rådgivning eller hjälp med dammbindning av din grusväg.

Kontakta en specialist på vägunderhåll

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Fler tjänster inom vägunderhåll

Svevia är marknadslednande på vägunderhåll i Sverige och underhåller stora delar av det svenska vägnätet på uppdrag av exempelvis kommuner, trafikverket och privata aktörer. Läs mer om vad vi erbjuder.

Snöröjning och underhåll av vinterväg

Trygga och säkra vägar håller Sverige rullande. Varor som fraktas och människor som längtar efter varandra. Vi röjer snö och halkbekämpar för att du ska komma fram.

Underhåll av sommarväg

Det som göms i snö kommer upp i tö. När sommarvägen tinar fram hyvlar vi den jämn, lägger på nytt grus, fixar diken, tjälskott och lagar sprickorna i asfalten.