Constrada TKB

Constrada TKB (tunn kvalitetsbeläggning) är en polymermodifierad asfaltmassa speciellt framtagen av Svevia för hög slitstyrka och stabilitet.

Tunn och slitstark beläggning för högtrafikerade vägar

Constrada TKB (tunn kvalitetsbeläggning) är en polymermodifierad asfaltmassa speciellt framtagen av Svevia för hög slitstyrka och stabilitet. En längre livslängd och därmed minskat underhållsbehov har stor positiv inverkan på miljön. Constrada TKB läggs i 20–40 mm tjockt lager och har en viss spårupptagande förmåga även vid tunnare beläggningstjocklek. Den stenrika kompositionen ger beläggningen en grov makrotextur med god friktion även vid vått väglag vilket minskar risken för vattenplaning väsentligt.

Miljöanpassad asfalt från grunden

Constrada TKB är en produkt som ingår i Svevias satsning på miljöanpassad asfalt – ett erbjudande som gör landets vägar mer hållbara. I dag drivs alla Svevias stationära asfaltverk med bioolja och grön el. Med toppmoderna asfaltverk, intensifierad produktutveckling, ökad återvinning och ett ansvarsfullt arbete i de bergtäkter varifrån ingående stenmaterial hämtas gör vi skillnad. Allt med syftet att minska klimatavtrycket, reducera miljöbelastningen och minimera uttaget av naturresurser. Svevias mål är att uppnå klimatneutralitet till 2045.

Har du frågor eller önskar mer information om våra asfaltprodukter?

Kontakta produktspecialist Mattias Andersson

mattias-k.andersson@svevia.se
070 - 589 34 20

Våra asfaltverk

Via våra asfaltverk kan vi försörja hela Sverige med asfaltsmassa. Svevias asfaltsanläggningar ligger strategiskt placerade för att vi ska kunna erbjuda dig kostnadseffektiva och säkra leveranser av asfalt.

Våra asfaltverk

Ytterligare några av våra asfaltprodukter

Oavsett om det är en garageuppfart, en mindre lokalgata eller en motorväg som ska beläggas så har vi asfalt optimerad efter era behov. Här är några av de asfaltprodukter vi erbjuder:

Constrada+

Constrada+ är en produktfamilj av asfaltsmassor som är utvecklad av Svevia och anpassad för hela vägen.

Constrada Densiphalt

Constrada Densiphalt är en beläggning som kombinerar de bästa egenskaperna från asfalt och betong. Beläggningen ger en bekväm och slitstark yta som lämpar sig väl för platser som är tungt trafikerade eller ytor som kommer belastas tungt, exempelvis för industrier som flygplatser, varuhuslager och parkeringshus.