Constrada+

Constrada+ är en produktfamilj av asfaltsmassor som är utvecklad av Svevia och anpassad för hela vägen.

En asfaltsmassa i balans – för hela vägen

Constrada+ är en produktfamilj av asfaltsmassor som är utvecklad av Svevia och anpassad för hela vägen. Den är speciellt framtagen för att balansera egenskaperna inom miljö, prestanda och ekonomi. Med Constrada + erbjuder Svevia ett helhetskoncept med allt ifrån bärlager, bindlager och slitlager motsvarande konventionell asfalt AG, ABb och ABT. Constrada+ kan även produceras som LTA-massa där vi sänker tillverkningstemperaturen med 30˚C och därmed vårt CO2-avtryck ytterligare.

Miljöanpassad asfalt från grunden

Produktgruppen Constrada+ ingår i Svevias satsning på miljöanpassad asfalt – ett erbjudande som gör landets vägar mer hållbara. I dag drivs alla Svevias stationära asfaltverk med bioolja och grön el. Med toppmoderna asfaltverk, intensifierad produktutveckling, ökad återvinning och ett ansvarsfullt arbete i de bergtäkter varifrån ingående stenmaterial hämtas gör vi skillnad. Allt med syftet att minska klimatavtrycket, reducera miljöbelastningen och minimera uttaget av naturresurser. Svevias mål är att uppnå klimatneutralitet till 2045.

Har du frågor eller önskar mer information om våra asfaltprodukter?

Kontakta produktspecialist Mattias Andersson

mattias-k.andersson@svevia.se
070 - 589 34 20

Våra asfaltverk

Via våra asfaltverk kan vi försörja hela Sverige med asfaltsmassa. Svevias asfaltsanläggningar ligger strategiskt placerade för att vi ska kunna erbjuda dig kostnadseffektiva och säkra leveranser av asfalt.

Våra asfaltverk

Ytterligare några av våra asfaltprodukter

Oavsett om det är en garageuppfart, en mindre lokalgata eller en motorväg som ska beläggas så har vi asfalt optimerad efter era behov. Här är några av de asfaltprodukter vi erbjuder:

Constrada Densiphalt

Constrada Densiphalt är en beläggning som kombinerar de bästa egenskaperna från asfalt och betong. Beläggningen ger en bekväm och slitstark yta som lämpar sig väl för platser som är tungt trafikerade eller ytor som kommer belastas tungt, exempelvis för industrier som flygplatser, varuhuslager och parkeringshus.

Constrada TKB

Constrada TKB (Tunn kvalitetsbeläggning) är en polymermodifierad asfaltmassa speciellt framtagen av Svevia för hög slitstyrka och stabilitet.