Bakom varje händelse av dignitet står Svevia

Artikel bild

Fakta

KATEGORI

Trafikanordningar

KUND

Trafikverket

ENTREPRENÖR

Svevia

PROJEKT

Trafik­avstängningar vid besök av politiker och kungligheter

Förutom ansvaret för att på ett säkert och effektivt sätt stänga av vägar och gator för kungliga korteger och politiskt tunga besökare så sköter Svevia utplacering av flaggstänger, vi hissar flaggorna och sköter logistik och utplacering av blomsterarrangemang.

Här är några av de avstängningar vi genomfört:

2013-03-16 Prinsessan Lillians Begravning

Vid Prinsessan Lillians begravning var det Svevia som hissade och halade flaggorna. Så högtidliga flaggningstillfällen föregås av minutiös planering. Fasta flaggstänger ses över, flaggbrunnar för mobila flaggstänger inspekteras och säkras, mobila flaggstänger monteras upp och alla flaggor ses noga över. Att flagga är ett uppdrag med nogranna hedersprocedurer som ska följas.

2013-03-12 Turkiskt stadsbesök

När Sverige mottog det första turkiska statsbesöket på 90 år var det Svevia som såg till att staden syntes från sin bästa sida. 65 flaggstänger hissades och halades morgon och kväll i dagarna tre.

2012-06-02 Besök av Hillary Clinton

Svevia skötte avspärrningarna i samband med USA:s utrikesminister Hillary Clintons besök i Stockholm för att hålla överläggningar med utrikesminister Carl Bildt och försvarsminister Karin Enström. Clinton träffade också statsminister Fredrik Reinfeldt och talade vid en klimatkonferens, där även kronprinsessan Victoria deltog

2010-06-19 Kronprinsessans bröllop

Svevia var en viktig pusselbit i det omfattande förberedelsearbetet inför kronprinsessans bröllop. I tätt samarbete med Stockholmspolisen, säkerhetspolisen och Stockholms stad utförde Svevia alla avspärrningar längs kortegevägen

Gedigna förberedelser och minitiuös planering är a och o när gäller att få evenemang i den här storleksklassen att fungera smärtfritt. Under bröllopsdagen hade Svevia fyra arbetslag i beredskap för att snabbt kunna rycka in och flytta på eventuella hinder eller göra några "sista minuten-ändringar".

Förutom avspärrningar så var det blommor som skulle planteras, vägskyltar som skulle sättas upp och bytas ut och flaggor som skulle hissas och halas

2008-05-29 Irak-konferensen

En mycket stor polisinsats med omfattande vägavstängningar med flera kilometer betongbarriär och kravallstaket för att kunna garantera säkerheten för representanter från ett 80-tal länder. Bland annat FN-chefen Ban Ki-Moon, irakiska premiärministern Nouri al-Maliki och USA:s utrikesminister Condoleezza Rice deltog i konferensen.

Avstängningarna utfördes både i centrala Stockholm kring Sheraton och Rosenbad samt i Upplands Väsby vid Infra City och Rosersberg. Det var inte bara storleken på insatsen som var unik utan också en extremt kort framförhållning för både polis och Svevia spetsade till förutsättningarna.