Artikel bild

Kristian Karlsson utsedd till ny CFO för Svevia

Svevia har i dag utsett Kristian Karlsson till Chief Financial Officer (CFO). Kristian Karlsson har tidigare varit ekonomichef på Svevia, och har sedan den 5 april 2023 varit tillförordnad CFO och medlem i koncernledningen.

– Jag är mycket glad att Kristian valt att tacka ja till rollen som vår nye CFO och att vi kan tillsätta en så viktig funktion internt. Kristians breda kompetens, affärsmässighet och goda ledarskap möter väl de professionella och personliga egenskaper vi har eftersökt, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef. Med branschkunskap, djup erfarenhet inom ekonomistyrning och affärsstrategisk spets kommer Kristian att bidra till att Svevia tar nästa steg i bolagets utveckling.

Kristian har en ekonomie magisterexamen vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Han började på Svevia för nio år sedan i rollen som chefscontroller. Kristian har sedan 2022 haft tjänsten som ekonomichef med ansvar för controlling, redovisning, internkontroll och finans. Sedan den 5 april har han varit tillförordnad CFO.

– Jag känner mig både stolt och glad att jag har fått vidare förtroende. Svevia befinner sig i en mycket spännande fas med stora ambitioner och höga mål för hållbar och lönsam tillväxt, säger Kristian Karlsson. Jag drivs av att skapa värde och ser fram emot att fortsätta utveckla ekonomifunktionen och koncernen tillsammans med mina kompetenta medarbetare.

Presskontakt

Sofia Eriksson, Kommunikationschef

08 - 764 23 79

sofia.eriksson@svevia.se