Artikel bild

Mathias Ericsson ny arbetschef i Svevia

Mathias Ericsson tillträder som ny chef för arbetschefsområde Ballast mitt, inom division Industri. Arbetschefsområdet sträcker sig i över Gävleborg-, Örebro-, Västmanland- och Dalarnas län.

– Marknaden i regionen är expansiv och ett nav för transport och lager. Här står det aldrig still. Det gör också att det finns goda möjligheter för oss att utöka våra marknadsandelar med nya affärer och fler samarbetspartners. Ballast är en förutsättning för utveckling av Sveriges vägar och infrastruktur och utgör en strategiskt viktig del i Svevias fortsatta tillväxtstrategi. Det känns spännande att få vara en del av det och att få möjlighet att fortsätta utvecklas i en ny roll, säger Mathias Ericsson.

Mathias Ericsson kommer närmast från en tjänst som platschef på Svevia. Han har tidigare erfarenhet från liknande uppdrag på Hasselfors, har även jobbat som säljare och drivit ett eget åkeri.

– Mathias har en bred kunskap som täcker in hela processen för Ballast, både inom försäljning och ekonomi, såväl som själva affären och produktionen. Hans ledarskap och lösningsorienterade förhållningssätt gör att människor trivs att samarbeta med honom. Mathias har i sin tidigare roll som platschef bidragit med arbetschefsområdets utveckling. Som arbetschef för en av landets mest expansiva regioner kommer han att vara en nyckelperson för Ballast och för Svevia, säger Filippos Kalfas, avdelningschef division Industri.

På Svevia utvecklas företagets talanger löpande genom olika former av utbildningar för specialister och ledare.

– Utveckling av egna engagerad medarbetare är något som jag personligen brinner för. Inom division Industris avdelning för Ballast har vi över åren utvecklat flera av våra medarbetare för nya uppdrag inom Svevia. Mathias är en av dem säger Filippos Kalfas.

Svevia division Industri erbjuder hela kedjan från sten till färdig väg. Divisionen driver affären genom egna bergtäkter över hela landet, egen produktion av stenmaterial, bitumenemulsion, asfalt och termoplast. Erbjudandet omfattar även fräsning, utläggning, linjemålning samt materialanalyser och utveckling vid ackrediterade laboratorier.

För ytterligare information:

Filippos Kalfas, avdelningschef, division Industri, Svevia, telefon: 031 – 65 65 63

Presskontakt