Artikel bild

Jimmy Andersson ny arbetschef i Svevia

Jimmy Andersson tillträder som chef för arbetschefsområde Losshållning och mätning, avdelning Ballast, inom division Industri. Arbetschefsområdet är nationellt och omfattar hela Sverige.

– Med en molnbaserad kartläggnings- och analysplattform använder vi drönare för att planera och följa upp losshållningen i våra bergtäkter. Tydliga brytplaner i samverkan med inventering av lager ger synergier till en effektiv och långsiktigt hållbar verksamhet. Ambitionen är att utveckla vårt erbjudande och med en komplett lösning för losshållning, bredda kundbasen och sätta Svevia på kartan som Sveriges främsta anläggningsföretag inom väg och infrastruktur, säger Jimmy Andersson.

Jimmy Andersson har sedan 2019 arbetat som platschef på Svevia. Tidigare har han arbetat som arbetsledare och platschef i bergbranschen, bland annat 11 år inom losshållning på Skanska.

– Jimmy är mycket noggrann men också både engagerad och engagerande. Hans förhållningssätt när det kommer till affärer är att det ska vara ett samarbete som ger båda parter framgång. Det är en egenskap som också präglar hans ledarstil. Den Sverigeövergripande verksamhet som Jimmy nu blir arbetschef för har han varit med och byggt upp från grunden, säger Filippos Kalfas, avdelningschef för Ballast inom division Industri.

På Svevia utvecklas företagets talanger löpande genom olika former av utbildningar för specialister och ledare.

– Utveckling av egna engagerad medarbetare är något som jag personligen brinner för. Inom division Industris avdelning för Ballast har vi över åren utvecklat många av våra medarbetare för nya uppdrag inom Svevia. Jimmy är en av dem säger Filippos Kalfas.


För ytterligare information:

Filippos Kalfas, avdelningschef, division Industri, Svevia, telefon: 031 – 65 65 63


Presskontakt