Artikel bild

Svevia växer lönsamt med fortsatt starkt resultat och fördubblad orderingång

Under det tredje kvartalet förbättrade Svevia sitt rörelseresultat som uppgick till 168 miljoner kronor (141). Orderingången mer än fördubblades och uppgick till 2,5 miljarder kronor (1,2) och orderstocken uppgick till en ny rekordnivå på 11,7 miljarder kronor (10,0) för det tredje kvartalet.

– Svevia presterade återigen ett starkt resultat och bolaget växer lönsamt. Alla delar i verksamheten bidrar till den positiva utvecklingen, där främst division Industri väsentligt stärkt sin lönsamhet jämfört med föregående år. En annan betydande faktor är vårt långsiktiga inköpsarbete som försett verksamheten med bitumen till konkurrenskraftiga priser och utan exponering från Ryssland, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef i Svevia.

Under tredje kvartalet genomfördes den årliga medarbetarundersökningen där Svevias index för ambassadörskap, eNPS, ökade ytterligare två enheter till 33 (31).

– Det är våra engagerade medarbetare som lagt grunden för Svevias positiva utveckling de senaste åren. Tillsammans med vårt starka resultat gör det oss till en konkurrenskraftig aktör på drift- och anläggningsmarknaden, avslutar Anders Gustafsson, vd och koncernchef i Svevia.


För mer information:

Anders Gustafsson, vd och koncernchef, 08-404 10 00
Tobias Bjurling, CFO, 08-404 10 00.

Se hela rapporten på svevia.se/finansiellarapporter

Presskontakt

Sofia Eriksson, Kommunikationschef

08 - 764 23 79

sofia.eriksson@svevia.se