Artikel bild

Håkan Johnston ny chefsjurist på Svevia

Svevia tillsätter en ny chefsjurist, Håkan Johnston som tillträdde tjänsten den 1 oktober. Som chefsjurist kommer Håkan att leda och driva bolagets juridiska frågor, och stötta bolagets affärdrivande divisioner med juridisk vägledning.

– Håkan har en gedigen erfarenhet av entreprenadrättsligt arbete som är ovärderlig för bolaget. Svevia fortsätter växa lönsamt och i takt med att vi utökar våra marknadsandelar är det viktigare än någonsin att våra affärsdrivande chefer och medarbetare har tillgång till en person som Håkan Johnston. Han är mycket uppskattad för sin förmåga att på ett tydligt sätt ge rådgivning i komplexa frågor och är ett föredöme i affärsmässighet och hög etik, säger Direktör HR och affärsstöd, Sara Tocklin.

Håkan Johnston rekryterades till Svevia som bolagsjurist 2019 och har i sin roll även ingått i division Anläggnings ledningsgrupp. Tidigare arbetade Håkan på NCC och dessförinnan fem år på advokatbyrå med entreprenadsrättslig inriktning. Utöver det har han även erfarenhet av att arbeta vid domstol.

Under sina två och ett halvt år i Svevia har Håkans fokus legat på att stötta verksamheten med entreprenadsrättslig rådgivning:

– Jag är väldigt stolt att ha fått förtroendet att ansvara för våra juridiska frågor i rollen som chefsjurist. Svevia är ett företag med sunda värderingar som vill arbeta långsiktigt och strategiskt med affärsmässighet och etik, vilket är särskilt viktiga frågor för mig. Samtidigt ser jag också en viktig utmaning i att se till att verksamheten har det juridiska stöd som behövs för att kunna växa lönsamt, säger Håkan Johnston

För ytterligare information:

Sara Tocklin, Direktör HR och affärsstöd, Svevia, telefon: 08 – 404 10 00.

Presskontakt