Artikel bild

Andreas Jonsson ny arbetschef på Svevia

Andreas Jonsson tillträder som ny chef för arbetschefsområde Stockholm Söder inom division Drift. Arbetschefsområdet sträcker sig från Nyköping till Södermalm i centrala Stockholm, samt Gotland.

– Andreas Jonsson har en bakgrund och en kompetens som passar den fortsatta expansionen och utvecklingen av arbetschefsområde Stockholm Söder. Det är min övertygelse att han är rätt person för uppdraget. Marknaden i området är ett av de mest expansiva i Sverige där Svevia har mycket att erbjuda. Det känns extra roligt att rekryteringen är intern vilket visar på de goda möjligheter till karriär som finns inom bolaget, men också att när det gäller vägunderhåll finns den vassaste kompetensen på Svevia, säger Ninos Lahdo, regionchef Mitt inom division Drift.

Andreas Jonsson har närmare 20 års erfarenhet inom bygg och anläggningsbranschen där han haft en rad olika ledande befattningar. Han har jobbat på Svevia sedan 2017 och kommer närmast från en tjänst som entreprenadchef inom arbetschefsområde Västerås.

– Jag ser stora möjligheter för Stockholm Söder att expandera och ta nya marknadsandelar. Det känns spännande att området driver en innovativ utveckling inom gatuunderhåll och har en stark ställning på den kommunala marknaden. Det är en viktig affär för Svevia som samtidigt ger oss möjlighet att utveckla ett bredare erbjudande inom drift och underhåll samt anläggning. Men först ser jag fram emot att lära känna mina medarbetare och kollegor på arbetschefsområdet, säger Andreas Jonsson.

Andreas Jonsson tillträder sin tjänst den 1 augusti 2022.

Svevia division Drift är marknadsledande på vägunderhåll i Sverige. Kärnverksamheten består av vägunderhåll såsom snöröjning, halkbekämpning samt skötsel av barmark på uppdrag åt Trafikverket, kommuner och privata aktörer på mer än 100 platser i landet. Divisionen är även specialister på att planera och genomföra säkra trafikanordningar.

För ytterligare information:
Ninos Lahdo, regionchef Mitt, division Drift, telefon: 010-458 16 74


Presskontakt