Artikel bild

Catarina Fritz och Joachim Hallengren till Svevias styrelse

Catarina Fritz och Joachim Hallengren valdes vid årsstämman den 26 april in som ledamöter i Svevias styrelse.

Catarina Fritz har mångårig erfarenhet av ledande befattningar inom ekonomi- och finanssektorn, liksom från styrelsearbete i flera statliga bolag, både som ledamot och som ordförande i revisionsutskott.

– Mitt intryck av Svevia är att det är ett fint och välskött bolag. Jag ser fram emot att med min kompetens inom finansiella och ekonomiska frågeställningar få bidra till bolagets fortsatta positiva utveckling. Jag har ett stort samhällsintresse. Därför känns det extra spännande att komma in i Svevia, som är en viktig samhällsaktör i att utveckla Sveriges vägar och infrastruktur, säger Catarina Fritz, ny ledamot i Svevias styrelse.

Joachim Hallengren är affärsman och industriell rådgivare med lång och gedigen erfarenhet från att utveckla bolag. Han har mångårig erfarenhet från såväl styrelsearbete, som från ledande befattningar inom NCC-koncernen.

– Jag ser fram emot att lära känna Svevia som jag uppfattar är ett bolag med spännande utmaningar för fortsatt lönsam utveckling. Jag brinner för affärer och människor och vill med mitt engagemang i Svevia bidra med min kunskap och erfarenhet från att göra affärer, liksom mitt tänk kring industrialisering och produktivitet. Jag är också mycket intresserad av hållbarhets- och digitaliseringsfrågor, viktiga faktorer för bolagets fortsatta utveckling, säger Joachim Hallengren, ny ledamot i Svevias styrelse.

Se hela Svevias styrelse

Presskontakt

Sofia Eriksson, Kommunikationschef

08 - 764 23 79

sofia.eriksson@svevia.se