Artikel bild

Martin Gunnarsson blir arbetschef för termoplast och emulsion

Martin Gunnarsson har utsetts till arbetschef för Svevias tillverkning av emulsion och termoplast. Den nya rollen är ett led i Svevias fortsatta satsning med att utveckla Division Industri och stärka positionen inom tillverkning på marknaden.

I sin nya roll kommer Martin Gunnarsson att leda arbetet inom Svevias tillverkning av emulsion och termoplast som från och med 1 december organiseras i ett arbetschefsområde.

– På en konkurrensutsatt marknad ser vi stora möjligheter att utveckla två verksamheter som trots att de tillverkar olika produkter, i sina arbetsprocesser på många sätt påminner om varandra inom till exempel uppföljning, försäljning och marknad. Martins kompetens inom kemiska processer och tillverkning i kombination med hans ledarskap, gör att jag ser en stor utvecklingspotential för våra produkter inom termoplast och emulsion, säger Lennart Eriksson, avdelningschef Industri, Tillverkning, Svevia.

Martin Gunnarsson har sedan 2019 på ett framgångsrikt sätt drivit Svevias tillverkning i termoplastfabriken för vägmarkering i Linköping. Martin är utbildad civilingenjör i kemiteknik och började sin bana på Svevia, 2017 som trainee. I sin nya roll kommer han även att axla ansvaret för Svevias satsning inom emulsionstillverkning.

– I Svevia finns en kultur av att dela med sig av kunskap och erfarenhet som gör det möjligt att utvecklas för den som vill. Att bli arbetschef har varit ett långsiktigt mål för mig sedan jag efter min traineeperiod fick tjänsten som platschef. Nu ser jag fram emot att lära mig allt om bitumen och om emulsionsprocessen för att tillsammans med mina medarbetare, som är specialister på området utveckla Svevias erbjudande, säger Martin Gunnarsson.

Svevias termoplastfabrik är en ledande leverantör inom termoplast på den svenska marknaden, med kunder även på den internationella marknaden. Under förra året inledde Svevia en satsning inom emulsionstillverkning med en ny bitumendepå i Södertälje. Sedan tidigare har Svevia tillverkning av emulsion i Umeå, Bollnäs, Örebro och Hässleholm.

Martin Gunnarsson tillträdde sin nya tjänst som arbetschef den 1 december i samband med att tillverkning av termoplast och tillverkning av emulsion organiserades i ett gemensamt arbetschefsområde

För ytterligare information kontakta:

Lennart Eriksson avdelningschef Industri, Tillverkning, Svevia, telefon: 08-404 10 61

Presskontakt