Artikel bild

Svevia har fått utmärkelsen Karriärföretag 2022

Karriärföretag är en utmärkelse för arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för unga talanger. Som ett av 158 företag har Svevia fått utmärkelsen inför 2022.

Målet med utmärkelsen Karriärföretag, som har funnits sedan 2011, är att vägleda studenter och unga talanger till en bra start på karriären.

- Att Svevia har blivit utsedda till ett Karriärföretag 2022, det vill säga vi är ett av företagen på listan över de arbetsgivare i Sverige som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga, är väldigt roligt. Det betyder att vi uppmärksammas för vårt arbete med att utveckla våra medarbetare internt och med att tydliggöra interna karriärvägar, samtidigt som vi profilerar oss gentemot studenter och unga akademiker som ett företag där man kan utvecklas och göra karriär, säger Sara Tocklin, HR-chef på Svevia.

- I kombination med det fina resultatet i medarbetarundersökningen, där 91 procent av Svevias medarbetare deltog och där vi fick ett eNPS (Employee Net Promoter Score/viljan att rekommendera Svevia som arbetsgivare) på 31, visar utmärkelsen Karriärföretag 2022 att den externa bilden av Svevia stämmer väl överens med den interna.

Motivering:

”Svevia är inte bara bra på att bygga vägar i praktiken utan de har även byggt vägar inom företaget som skapar sammanhållning och personlig utveckling för sina medarbetare. Inom företaget utvecklas man i ständig takt och det finns många karriärvägar att ta. Svevia lägger även stort fokus på studenter och young professionals genom möjligheter inom företaget. Svevia skapat en trygg arbetsplats där medarbetarna kan känna sig väl omhändertagna”.

Läs mer på karriarforetagen.se

Presskontakt