Artikel bild

Svevia fortsätter som vägentreprenör i Kramfors

Svevia kommer på uppdrag av Trafikverket att sköta underhållet av vägarna inom Kramfors driftområde under de närmaste fyra åren. Vintertid handlar det om snöröjning, halkbekämpning och den övriga säsongen om löpande vägunderhåll.

– Området är en del av Höga Kusten och karaktäriseras av ett mycket kuperat landskap som börjar redan vid kusten. Kombinationen kustklimat och kuperad geografi är alltid utmanande för oss som arbetar med att göra vägarna säkra och framkomliga. I den här typen av landskap kan det på samma väg spöregna längst ner samtidigt som det faller snö högst upp, och däremellan är det en kurvig backe på kanske två kilometer, säger Anders Lindholm, Svevia.

Dygnet runt och året om ingår det i uppdraget att hålla koll på områdets alla vägar, vi har alltid någon som har beredskap för att rycka ut om det behövs.

– Våra beredskapshavare har en otrolig lokalkännedom. De kan nästan varje kurva inom vägnätet vilket är till stor fördel när åtgärder planeras men framförallt när resurser snabbt behöver kallas ut för att till exempel halkbekämpa. Under vintern som gick var det beredskapshavarna som samordnade arbetet med att dirigera de resurser och maskinförare som kämpade med att hålla vägarna så framkomliga trots det extrema snöfallet.

Den stora pulsådern genom området är E4 som har hög trafikbelastning året om. Men även inåt landet, mot Sollefteå, finns flera klass 3 vägar som också kräver hög beredskap. Totalt omfattar hela driftområde Kramfors 978 kilometer varav 349 kilometer grusväg.

Svevias kontrakt sträcker sig över fyra år med möjlighet till ytterligare två års option och är värt cirka 51 miljoner kronor per år.

För ytterligare information kontakta:
Anders Lindholm, arbetschef, Svevia, tfn; 0611 – 442 62

Presskontakt