Artikel bild

Larissa Strömberg blir ansvarig för klimatneutralitet inom Svevia

Svevia har anställt Larissa Strömberg som ansvarig för företagets arbete med klimatneutralitet. Rekryteringen är viktig för att ta ytterligare steg inom hållbar affärsutveckling samt för att nå klimatneutralitet 2045.

– Jag är väldigt glad över att Larissa Strömberg vill anta utmaningen med att ta Svevias klimatarbete till nästa nivå. Hon har gedigen erfarenhet av att arbeta med livscykelanalyser (LCA), miljövarudeklaration för byggprodukter (EPD) samt andra klimatberäkningsverktyg. Något som kommer att vara väldigt värdefullt i arbetet med att kartlägga potentiella affärsmöjligheter och samtidigt minska vår negativa klimatpåverkan, säger Emilie Beckman, hållbarhetschef i Svevia.

Larissa Strömberg kommer närmast från en tjänst som LCA- och Klimatansvarig på NCC och har doktorsexamen i LCA (livscykelanalys) från KTH.

– Svevia befinner sig i en intensiv utvecklingsfas i arbetet med att etablera klimatarbete inom linjeorganisationen. Mitt uppdrag blir bland annat att driva och stödja den utvecklingen tillsammans med linjen. Med min mångåriga erfarenhet i bagaget och längtan efter nya utmaningar ser jag fram emot att bidra till att Svevias resa mot klimatneutralitet blir framgångsrik, säger Larissa Strömberg, ny ansvarig för klimatneutralitet i Svevia.

Larissa Strömberg tillträdde sin tjänst den 15 april och utgår från Svevias huvudkontor i Solna.

– Alla behöver ta ansvar i omställningen för en hållbar utveckling, det gäller inte minst för vägbranschen där Svevia ska leda utvecklingen, säger Emilie Beckman. Därför tittar vi hela tiden på lösningar som gör att vi kan minska vår negativa klimatpåverkan. Med Larissa Strömbergs engagemang och specialistkompetens inom klimatarbete i vår bransch kommer hon att kunna bidra till att vi kraftigt ökar möjligheterna att bli klimatneutrala till 2045.


För mer information:

Emilie Beckman, Tel: 08-404 10 29, mail: emilie.beckman@svevia.se

Presskontakt