Artikel bild

Svevias ballastverksamhet växer – rekryterar Charlotte Hedenborg

Svevia har, som en del av en stor satsning inom ballastverksamheten, rekryterat Charlotte Hedenborg till tjänsten som arbetschef inom avdelning Ballast Mitt. Ballastverksamheten växer stadigt i omsättning och medarbetare. Förutom Charlotte Hedenborg har ytterligare tre arbetschefer rekryterats internt.

– Jag är oerhört nöjd med den senaste tidens rekryteringar och att just dessa medarbetare vill anta utmaningen att fortsätta utveckla ballastverksamheten inom sina respektive områden, säger Filippos Kalfas, avdelningschef för Svevia Ballast. Charlotte Hedenborg är en driven och målmedveten chef som även kommer att bidra till att föra hela avdelningens utveckling framåt.

Under de senaste åren har Svevias ballastverksamhet vuxit både vad gäller omsättning och medarbetare. Under de senaste månaderna har man rekryterat totalt fyra nya arbetschefer, varav en är Charlotte Hedenborg. Charlotte har många års erfarenhet från Skanska Bergmaterial och Skanska Rental AB men kommer närmast från en tjänst som Affärsområdeschef på Norrvidinge. Sedan i höstas ansvarar Charlotte för ballastverksamheten inom regionerna Gävleborg, Dalarna, Västmanland och Örebro.

– Det som lockade mig till Svevia är bredden på de olika verksamhetsområdena och möjligheten att vara med att utveckla och utvecklas. Jag ser fram emot att få vara med på resan och arbeta för lönsam tillväxt. Jag ser också fram emot att kunna bidra inom avdelningens fokusområden säkerhet, strategiska geografier och hållbarhet, säger Charlotte Hedenborg, ny arbetschef i Svevia.

Omsättningsmässigt har ballastverksamheten i Svevia vuxit med nästan 300 miljoner kronor på bara fem år, och omsätter nu omkring 700 miljoner. Verksamheten finns över hela landet och hanterar grus, sand, morän, fyllnadsmassor och krossprodukter för infrastrukturprojekt som vägbyggen, grundläggning, dränering och andra typer av anläggningsarbeten. Verksamheten omfattar också mottagande av schakt- och fyllnadsmassor som till exempel jord och betong samt återvinning av exempelvis asfalt.

– Jag är väldigt stolt över den resa som vi gjort under de senaste åren. Vår framgång beror till allra största del på engagerade och kompetenta medarbetare. Vi har rätt person på rätt plats och en bra blandning av människor med olika åldrar, erfarenheter och kompetenser. Jag tror också det är viktigt att vi erbjuder våra medarbetare möjlighet att avancera och utvecklas inom företaget, säger Filippos Kalfas.

Utöver Charlotte Hedenborg har tre interna rekryteringar gjorts där platschefer tagit steget upp till arbetschefsnivå. Detta innebär att Rickard Eliasson numera ansvarar för Norra Sverige, Mattias Ståhl har anställts som ansvarig för Östra Sverige medan Ulf Eliasson numera ansvarar för Stockholmsområdet och det nystartade arbetschefsområdet produktion som är nationellt.


För mer information, kontakta:

Filippos Kalfas, avdelningschef Ballast, Svevia 070-699 50 31, filippos.kalfas@svevia.se

Presskontakt

Sofia Eriksson, Kommunikationschef

08 - 764 23 79

sofia.eriksson@svevia.se