Artikel bild

Svevia sköter gator och torg i Farsta och Skarpnäck

Från och med 1 september ska Svevia, på uppdrag av Stockholms stad utföra skötsel och underhåll av gator och torg i Farsta och Skarpnäck.

– Uppdraget är ett klassiskt kommunalt driftuppdrag. Arbetet styrs av årstiderna. Vintertid ska vi snöröja och halkbekämpa, på våren sköter vi sandupptagning, på sommaren underhållssopar vi och på hösten städar vi upp löv som fallit från träden, säger Kerstin Andersson, Svevia.

Förutom underhåll av gatorna ingår även städning och tömning av papperskorgar.

– Nytt och spännande i den här entreprenaden är att det under uppdragets gång kommer att installeras sensorer i papperskorgarna som mäter fyllnadsgraden och signalerar när det är dags för tömning. Den informationen ska synkas med ett system som skapar tömningsrutter för oss att följa.

Svevia sköter sedan tidigare om all parkskötsel för både Farsta och Skarpnäck. Det nya uppdraget sträcker sig över tre år med möjlighet till ytterligare totalt fyra års option. Kontraktet är värt cirka 23 miljoner kronor per år.


För ytterligare information kontakta:

Kerstin Andersson, platschef Svevia, tfn; 076-785 37 96

Presskontakt