Artikel bild

Förbättrat resultat och orderstock på ny rekordnivå

Svevias rörelseresultat förbättrades i andra kvartalet och uppgick till 87 miljoner kronor (-52). Orderstocken nådde 11,2 miljarder kronor (9,7) vilket är en ny högsta nivå. Det operativa kassaflödet förbättrades också i kvartalet och uppgick till -127 miljoner kronor (-150).

– Svevias positiva utveckling fortsätter med ökad orderingång och förbättrat resultat. Division Anläggning levererar positiva siffror för fjärde kvartalet i rad. Vi ser ännu ingen märkbar effekt på verksamheten från coronapandemin trots en viss nedgång i efterfrågan från privat sektor, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef.

Orderingången ökade kraftigt och uppgick till 3,3 miljarder kronor (2,5) och orderstocken ökade med 1,5 miljarder kronor.

– Division Beläggning behåller sin marknadsandel i anbudssäsongen medan division Anläggnings orderingång backar något till följd av restriktivt anbudslämnande. Vi stärker vår närvaro i Norge och har under kvartalet tagit hem order gällande drift och underhåll för drygt en miljard kronor bara på den norska marknaden. Sammantaget slår vår orderstock nytt rekord.

– Med duktiga medarbetare och en välskött verksamhet står vi starka även i svåra tider, avslutar Anders Gustafsson.


För ytterligare information kontakta:

Anders Gustafsson, vd och koncernchef, Svevia, 08-404 10 00
Tobias Bjurling, ekonomichef, Svevia, 08-404 10 00

Presskontakt

Sofia Eriksson, Kommunikationschef

08 - 764 23 79

sofia.eriksson@svevia.se