Drift och underhåll i Härnösand

Svevia sköter om drift och underhåll av gator, vägar och torg i Härnösand. Här kan du skicka in felanmälningar och få information om pågående arbeten och driftstörningar.

Snart sopar vi sand i Härnösand

Vinterns sand och grus ska snart bort från Härnösands gator och torg.

Grovsopning på huvudgator börjar när snön är borta. Vi fortsätter sedan med de centrala delarna samt cykel- och gångbanor, och tar oss därefter vidare mot ytterområdena fram tills vi är klara ca den 15 maj.

Tänk på att vissa parkeringar kan stängas av tillfälligt. För att underlätta vårt arbete på vardagskvällar och nätter är det även bra om du har koll på vilka regler som gäller för datumparkering.

Vi vill också tipsa privata fastighetsägare att ta hand om sand och grus utanför sin tomt i stället för att sopa ut allt i vägbanan. Det är hållbart.

Har du frågor? Kontakta oss på journummer 0611-156 87.

För mer information, ring 0611 - 156 87

Gratis sandningssand

Privata fastighetsägare i Härnösands kommun kan utan kostnad hämta sandningssand på tomten bredvid Poståkeriet, Varvsallén 5–7 (följ skyltarna). Vecka 45–16 delar vi ut sand den 1:a tisdagen varje månad kl 07.00–18.00. Max 200 liter/fastighetsägare.

För mer information och felanmälan

Telefon, dagtid: 0611 - 156 87

Telefon, efter arbetstid: 060 12 01 84. (Samtalen går då till SOS Alarm som vidarebefordrar det till tjänstgörande arbetsledare)

Du kan även skicka in icke brådskande felanmälan via formuläret nedan eller via harnosand@svevia.se

Fler tjänster inom vägunderhåll

Svevia är marknadslednande på vägunderhåll i Sverige och underhåller stora delar av det svenska vägnätet på uppdrag av exempelvis kommuner, trafikverket och privata aktörer. Läs mer om vad vi erbjuder.

Snöröjning och underhåll av vinterväg

Trygga och säkra vägar håller Sverige rullande. Varor som fraktas och människor som längtar efter varandra. Vi röjer snö och halkbekämpar för att du ska komma fram.

Underhåll av sommarväg

Det som göms i snö kommer upp i tö. När sommarvägen tinar fram hyvlar vi den jämn, lägger på nytt grus, fixar diken, tjälskott och lagar sprickorna i asfalten.