Tips och råd för dig som ska söka ett traineeprogram

Här hittar du konkreta råd och snabba tips att tänka på inför din ansökan till Svevias traineeprogram.

Tre värdefulla tips för dig som ska söka ett traineeprogram

1. Var påläst

När du söker en tjänst är det bra att du läser på om företaget så att du vet att du väljer en arbetsgivare vars verksamhet intresserar dig. Det är också viktigt att företagets värderingar överensstämmer med dina egna. Om du går vidare till intervju ger det ett professionellt intryck om du visar att du är påläst och ställer relevanta frågor om tjänsten och företaget.

2. Välj traineeprogram utifrån intresse
samt vad du har att erbjuda

Få klart för dig vad företagets syfte och upplägg är med programmet. Det är viktigt att företaget och programmet har något att erbjuda dig, men minst lika viktigt vad du har att erbjuda företaget. Gör din ansökan personlig och beskriv just detta.

3. Ta del av tidigare traineers erfarenheter

Ta gärna del av erfarenheter från nuvarande och tidigare traineer på Svevia. På Svevias Youtubekanal har vi samlat tre filmer där du får träffa Hugo, Melina och Louise som berättar hur det är att vara trainee i Svevia – inom divisionerna Anläggning, Industri och Drift.

Möt Hugo Karlsson, trainee inom division Anläggning

Louise Samuelsson, trainee inom division Drift

Melina Stender, tidigare trainee, nu platschef inom division Industri

Få koll på allt om Svevias traineeprogram

Är du nyfiken på vad det innebär att delta i ett traineeprogram? Här hittar du svar på vanliga frågor kring Svevias traineeprogram - hur ansökan går till, hur upplägget ser ut och vad som händer efter din tid som trainee.

Varför ska jag söka ett traineeprogram?

Ett traineeprogram ger dig en unik möjlighet att lära känna hela företaget. Du får se hur allt hänger ihop och skaffar dig en stabil grund genom praktik och utbildning. Genom traineeprogrammet bygger du upp ett stort nätverk med kontakter, både inom traineegruppen samt med andra nyckelpersoner inom organisationen. Upplägget för Svevias traineeprogram gör att du kan avancera fortare inom företaget. Ambitionen är att du ska få en nyckelposition, som specialist eller chef, efter att traineeperioden är avklarad.

Hur är Svevias traineeprogram upplagt?

Svevias traineeprogram varar i 18 månader. Efter 12 månader lotsas du in i en skarp befattning med eget ansvar. Men du är fortfarande en del av traineernas gemenskap och deltar kontinuerligt i olika aktiviteter fram till programmets slut.

Du tilldelas en handledare som utmanar och stöttar dig i ditt dagliga arbete samt en mentor som hjälper dig att utvecklas på ett personligt och professionellt plan.

Är jag garanterad en anställning efter min traineeutbildning?

Genom traineeprogrammet får du en provanställning med målet att bli tillsvidareanställd efter sex månader. Du är anställd som trainee i 12 månader och därefter går du in i den befattning som du och din chef har kommit överens om. Målet är att du på sikt går in i en chefsbefattning eller annan nyckelposition inom Svevia.

Hur fungerar ansökningsprocessen?

Ansökan öppnar 10 januari 2022 och är öppen till 7 februari. Var på Svevia du blir stationerad baseras på din bakgrund, dina intressen och din kompetens. När vi tagit emot din ansökan genomför vi ett löpande urval med två-tre intervjuer samt personlighets- och kunskapstester. Mer information om hur du ansöker till Svevias traineeprogram hittar du här.

Hur går lönesättningen till?

Vid anställning får du en marknadsmässig lön som är gemensam för alla som går traineeprogrammet. När du går iin i en ordinarie befattning tillämpas individuell lönesättning.

Vad är bra att tänka på inför min ansökan?

Läs gärna mer om Svevias olika verksamheter här på svevia.se för att se vilken av våra divisioner du finner mest intressant och skriv ett lättläst och strukturerat CV.

Lycka till!

Relaterade sidor

Läs mer om hur det är att jobba på Svevia.

Dina möjligheter

Vi erbjuder dig en utmanande vardag. Med tydliga prestationsmål och krävande arbetsuppgifter får du utrymme att vässa din spetskompetens och göra skillnad.

Exjobb

Exjobb ger dig en möjlighet att lära känna vår organisation, få värdefull erfarenhet och knyta kontakter för framtiden.