Ny toppstuga

- Hemavan, Tärnaby

Hemavan toppstugan, Svevia. foto: Malin Fjällström

- Det är en fin anläggning för friluftsliv - nu kommer den bli helt fantastisk,

Jan Strand, platschef.

Brant uppdrag i Hemavan

Hemavans alpina skidanläggning har fått en ny toppstuga. Svevia utförde allt markarbete och skapade en tillfällig anslutningsväg upp på fjället under byggtiden.

- På grund av terrängen och den branta lutningen har vi fått lov att använda bland annat banddumper för materialtransporter, berättar Jan Strand, platschef i Tärnaby.

Förutom väg- och markjobb omfattade uppdraget även ny belysning i två backar samt belysning i de sidoområden som fungerar som anslutande leder mellan backarna. En stor del av jobbet var även installation av ett nytt snökanonsystem som består av totalt två km vatten- och luftrör.

- Det är en fin anläggning för friluftsliv. Nu kommer den att bli helt fantastisk. Alla, inte bara vintersportintresserade borde vilja åka hit. Under sommaren när bygget pågick har till exempel mountainbike-entusiaster samsats med vårt vägbygge. Men jag kan också rekommendera en stillsam fjällvandring. Alla som vill ha en skön naturupplevelse är välkommen hit, säger Jan Strand, platschef.

Fakta

Projekt
Markarbeten samt anläggning av tillfällig anslutningsväg

Plats
Hemavan, Tärnaby

Projekttid
maj - oktober 2015

Kontraktssumma
4,5 miljoner kronor

Kund:
Hemmavan alpint AB

Svevia underhåller mark och park.

Vi sköter och anlägger grönområden, parker, idrottsplatser, lekplatser och marken runt hotell, shoppingcenter, konferensanläggningar, parkeringar och vägar. Och på vintern håller vi snön borta.

Grundläggning Svevia

Vi gör mark- och grundläggningsjobbet när huset ska byggas, vindkraftsparken ska resas eller ett helt område ska exploateras.

Foto: Gekås, Ullared

Svevia förbereder markområdet när populära Gekås i Ullared byggs ut.