Publicerad 2020-04-28

Mats O. Paulsson ny styrelseordförande i Svevia

Vid Svevias årsstämma den 28 april valdes Mats O. Paulsson till ny styrelseordförande och Göran Landgren till ny ledamot i Svevias styrelse.

Mats O. Paulsson efterträder Olof Ehrlén och har mångårig erfarenhet från ledande befattningar inom byggsektorn. Han har i huvudsak varit verksam i projekt och bolag inom infrastrukturområdet och hans stora intresse för entreprenörskap har resulterat i en mängd styrelseuppdrag i såväl nystartade företag som börsnoterade bolag.

– Jag brinner för anläggnings- och serviceverksamhet och ser mycket fram emot mitt nya uppdrag. Jag är en aktiv person och tycker om att röra mig i verksamheten och organisationen. Med min bakgrund och långa erfarenhet är min ambition att bidra till fortsatt framgångsrik utveckling av Svevia, säger Mats O. Paulsson, ny styrelseordförande i Svevia.

Göran Landgren har lång och gedigen erfarenhet från drift och underhåll, anläggning och infrastruktur, bland annat från flera chefsbefattningar inom NCC koncernen.

– Jag har följt Svevia genom åren och är imponerad av bolagets resa och utveckling. Svevias verksamhet är också väl i linje med min branscherfarenhet och kompetens och jag ser fram emot att bidra till företagets fortsatta utveckling, säger Göran Landgren, ny ledamot I Svevias styrelse.


Svevias styrelse:
Mats O. Paulsson, ordförande
Charlotte Bergman, ledamot
Lars Erik Fredriksson, ledamot
Göran Landgren, ledamot
Anna-Stina Nordmark Nilsson, ledamot
Carina Olson, ledamot
Andreas Regnell, ledamot
Oscar Burlin, ledamot, arbetstagarrepresentant, Saco
Thomas Skoog, ledamot, arbetstagarrepresentant, Seko
Håkan Dermark, suppleant, arbetstagarrepresentant, Seko

För ytterligare information kontakta:
Charlotte Sandström, kommunikationschef, 08-404 10 00

Presskontakt

Charlotte Sandström

Chef Kommunikation och varumärke
Telefon: 08-404 10 95

Svevia är företaget som valt en egen väg. Vi är fokuserade på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur.

Våra 1900 medarbetare finns på över 100 platser i hela Sverige och vi omsätter 8,2 miljarder kronor. Sedan 2011 finns Svevia även i Norge. Vi är alltid på väg mot framtidens sätt att bygga och sköta om broar, flygplatser, hamnar, järnvägar, parker, vägar och annan infrastruktur. Men vi är också på väg här och nu, dygnet runt, från norr till söder och från väst till öst, för att sopa, ploga och sköta om vägar, gator, parker och torg.