Publicerad 2018-08-16

Svevia utför trafikavstängning till Midnattsloppet

Det är för tredje året i rad som Svevia utför uppdraget som omfattar den yttre avspärrningen som ska se till så att inte biltrafik tar sig in på området.

Under en magisk natt i augusti samlas omkring 30 000 löpare och 200 000 besökare på Södermalm i Stockholm för att delta i Midnattsloppet. Då har Svevias personal arbetat mer än en vecka med förberedelserna på plats.

- Fast egentligen börjar vi redan i februari med att planera hela jobbet. Under maj inventerar vi. Om vi har den utrustning vi behöver eller om det ska göras några inköp före semestern. Och veckan innan påbörjar vi förbereda Stockholmarna på vad som komma skall genom att sätta upp så kallade utrymningsskyltar som upplyser om att gator och parkeringar kommer att stängas av under den här perioden, säger Oscar Burlin, Svevia.

Från klockan 15.00 på lördag och fram till 03.00 på söndag morgon ska avspärrningarna vara kompletta. Ett trettiotal vägvakter finns på plats för att säkerställa att trafikanordningarna får stå kvar och för att hjälpa vilsna trafikanter till rätta.

- Arbetet med att ta bort tillfälliga skyltar, avtäcka de ordinarie skyltarna, plocka undan trafikanordningsmaterial och helt enkelt ställa iordning trafikmiljön igen, börjar vi med direkt på söndag morgon. Ju mer man hinner göra nattetid när det är lite trafik och människor i rörelse desto bättre är det. På måndag när vardagen rullar igång förväntar sig folk att allt ska vara som vanligt. För den som inte är insatt i logistiken i ett sådant här uppdrag kan det vara svårt att förstå hur mycket tid det tar.

Utöver den yttre avspärrningen är Svevia även behjälpliga med material till banan i form av 300 serganter eller konor och 3 mil avstängningsband. De bistår även med betongsuggor för att hålla eventtälten på plats på Zinkens idrottsplats.

Svevia kommer även att utföra trafikavstängningar vid Midnattsloppet i Malmö.

För ytterligare information kontakta:

Oscar Burlin, entreprenadingenjör, Svevia, tfn; 010-458 10 83

Presskontakt

Charlotte Sandström

Chef Kommunikation och varumärke
Telefon: 08-404 10 95

Svevia är företaget som valt en egen väg. Vi är fokuserade på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur.

Våra 2000 medarbetare finns på över 100 platser i hela Sverige och vi omsätter 7,6 miljarder kronor. Sedan 2011 finns Svevia även i Norge. Vi är alltid på väg mot framtidens sätt att bygga och sköta om broar, flygplatser, hamnar, järnvägar, parker, vägar och annan infrastruktur. Men vi är också på väg här och nu, dygnet runt, från norr till söder och från väst till öst, för att sopa, ploga och sköta om vägar, gator, parker och torg.