Av Paulina Sjöholm den 28 januari, 2020

Varför ska ni söka till Svevias traineeprogram?

I skrivande stund sitter jag i Umeå, jag är nämligen med och representerar Svevia på universitetets arbetsmarknadsmässa.

Helt ärligt så har jag fortfarande inte förstått att jag faktiskt har tagit examen och att jag inte längre tillhör skaran av nyfikna studenter som ivrigt försöker lista ut vad de vill arbeta med i framtiden. Jag känner mig stolt över att representera Svevia och hoppas att vi kommer lyckas inspirera lite Umeå-studenter till att söka traineeprogrammet.

På tal om traineeprogrammet så är ansökan för 2020 öppen, i år söker Svevia ännu fler nyexade civil- och högskoleingenjörer. Det är inlägget tänkte jag ägna åt att förklara varför jag trivs så bra på Svevia kopplat till vad jag har upplevt hittills samt berätta varför jag tycker att ni borde söka just Svevias traineeprogram.

Det lilla stora företaget

Som trainee får man väldigt stora möjligheter att träffa människor i alla delar av företaget. Vi får jobba i innovationsprojekt som vi sedan får presentera för hela ledningsgruppen inklusive vår VD Anders Gustafsson. I samband med projektet har vi också fått intervjua allt ifrån anställda på arbetsmiljö till yrkesarbetare i olika delar av organisationen.

Denna bild är tagen för två veckor sedan då vi i våran SIL-grupp träffades i Umeå för att jobba med vårt projekt

Bilden är tagen för två veckor sedan då vi i våran SIL-grupp träffades i Umeå för att jobba vidare med vårt projekt.

Jag har även fått hänga med min kollega Max på en norrbottensturné för att besöka etableringarna i norr. Max jobbar med Svevias GPS-system som vi använder bland annat för att säkerställa att vi uppfyller de krav som våra uppdragsgivare ställer på oss. Jag tycker att just den här delen av Svevia är riktigt häftig, vår bransch blir mer och mer digitaliserad.

På min norrbottensturné hann jag även göra studiebesök hos min traineekollega Joakim som då var stationerad i min hemstad Gällivare.

Vi får också möjlighet att gå olika utbildningar utöver de ledarskapsutbildningar som ingår i traineeprogrammet. Jag har hunnit med en hel del, men har fortfarande mycket kvar att lära. Jag tycker att stämningen på dessa utbildningar brukar vara väldigt familjär, något som jag kanske inte hade förväntat mig på ett företag med omkring 2100 anställda. Efter bara lite drygt ett halvår på Svevia så har jag verkligen fått ett brett kontaktnät och många nya kunskaper.

En bild från en kurs i konflikthantering på huvudkontoret

Engagemang, Samarbete och Ansvar

Något annat som jag uppskattar med att jobba på Svevia är att jag känner mig viktig och värdefull. Från den första stunden jag satte min fot på kontoret har jag känt mig välkommen, den arbetsgruppen som jag blev placerad i är så otroligt driven och engagerad. Mina kollegor är helt klart det bästa med min arbetsplats.

Det här är Walid och Rickard som är arbetsledare på det kontoret som jag är stationerad på. De (tillsammans med platschef Jonas och alla fantastiska yrkesarbetare) ser dagligen till att driften på Kungsholmen och Östermalm fungerar.

I november träffades alla platschefer, arbetsledare och stab anställda från Stockholm Norr för att ha strategidagar. Vi arbetade med olika mål och hur vi ska gå tillväga för att arbeta åt samma håll i en decentraliserad organisation. Det var spännande att få ta del av alla de olika erfarenheterna och kunskaperna som finns i vårt arbetsområde. På kvällen lagade vi mat tillsammans och fick verkligen sätta vårt samarbete på prov, jag kan meddela att det blev hur gott som helst!

Det kändes nästan som att vara med i Sveriges mästerkock.

Min grupp ansvarade för efterrätten.

Under strategidagarna fick vi också en väldigt inspirerande föreläsning av Håkan Ericson som tränade U21 när de kammade hem guldet!

Traineenätverk

Madeleine som är trainee i T18 rekommenderade mig att vara med på en tunneltvätt, sagt och gjort, jag fick möjlighet att vara med på en heltvätt i södra länken. Det är en himla mäktig känsla att stänga av en tunnel som fler än 100 000 fordon färdas genom varje dag! Detta är en upplevelse som jag kanske hade missat om det inte vore för mitt traineenätverk.

Tunneltvätt i Södra länken

Minst sagt var intressant att se hur mycket smuts som rinner ner från väggarna.

Så sent som förra veckan fick jag hänga med Angelica som också är trainee i T18. Hon tog med mig på en funktions- och säkerhetskontroll av lekparker i Solna. I två dagar åkte vi omkring och kontrollerade de 52(!!!) lekparker som Solna stad har, det var så roligt! Det är verkligen ett varierande jobb att vara Trainee på Svevia.

Vi använde en padda för att dokumentera kontrollen

Angelica kontrollerar en gungställning

Det här inlägget blev lite längre än vad jag hade tänkt och jag hade kunnat skriva mycket mer om varför jag trivs på Svevia. Sammanfattningsvis så vill jag säga SÖK traineeprogrammet, det är ett fantastiskt sätt att inleda sin karriär.

Jag vill avsluta med att slänga in en länk till sidan var ni kan lämna in eran ansökan.

https://jobb.svevia.se/jobs/788151-svevias-traineeprogram-2020

Det är självklart okej att höra av sig till mig om ni har några frågor: paulina.sjoholm@svevia.se


/Paulina

Paulina Sjöholm

Trainee Drift, Stocholm Norr

Utbildning/övrigt: Civilingenjör i Industriell Ekonomi med specialisering inom optimering och logistik, UmU