Av Paulina Sjöholm den 20 september, 2019

Den första månaden som trainee

Nu har det blivit dags för oss i den nya traineekullen, T19, att ta över det ärofyllda uppdraget och uppdatera bloggen.  I år är vi åtta stycken traineer som är utspridda i vårt avlånga land.

Vem är jag då? Jag heter Paulina och är trainee på driften i norra Stockholm. Kontoret som jag tillhör arbetar med att hålla gatorna på Östermalm och Kungsholmen rena, säkra och framkomliga - året om. Jag kommer ursprungligen från ett litet samhälle som heter Gällivare och ligger ungefär 110 mil norr om Stockholm. Med det sagt så är jag van med stora mängder snö under vinterhalvåret och ser mycket fram emot vintersäsongen.

Jag ska vara ärlig och säga att jag tidigare var en av alla dem som tänkte ”Hur kan det bli så mycket kaos så fort det börjar snöa i Stockholm?” Något som jag inte hade i åtanke var vilken otrolig skillnad det är vad gäller både trafik, framkomlighet och lagringsmöjligheterna av snö. Det ska bli väldigt lärorikt och spännande att möta alla de utmaningar (och möjligheter!) som vintern innebär.

Det känns helt obegripligt att jag redan har hunnit vara trainee i en månad, tiden bara springer iväg! Den första veckan hade vi introduktion på huvudkontoret och fick bland annat träffa ledningsgruppen och traineerna från T18 som även presenterade sina SIL (Svevia Innovation Lab) - projekt. Vi kommer sätta igång med våra egna projekt i november så det var väldigt givande att få se vilket otroligt jobb de har gjort det senaste året. Om ni bläddrar lite i bloggarkivet så kan ni läsa mer om SIL.

Svevia - Bilden är tagen under en SIL-presentation och vi i T19 sitter till vänster och lyssnar nyfiket.

Redan den andra veckan var det dags att åka ut till Stockholm skärgård för att genomföra den första modulen av ledarskapsutbildningen. Utbildningen är uppdelad i tre olika moduler som är uppspridda över ungefär ett år, den första modulen handlade om att leda sig själv. Det var tre intensiva och lärorika dagar.

Mina fantastiska traineekollegor och jag - här hade vi precis haft en övning på klipporna.

Utbildningen hade vi på det här mysiga vandrarhemmet.

Vi lagade nästan alla måltider själva, vi hade tur med vädret och kunde grilla hamburgare till lunch i solen.

Efter utbildningen har jag fått en bättre förståelse för hur andra uppfattar mig och vilka behov jag själv har för att trivas i en grupp. Vi fick med oss några punkter som vi ska fundera på den kommande tiden, exempelvis vilka ambitioner vi har med vårt egna ledarskap och mer djupgående vad Svevias värdeord ( engagemang, samarbete och ansvar) innebär för oss. Något som jag också tar med mig från utbildningen är ett starkare band till mina kära traineekollegor, under dessa dagar kom vi varandra väldigt nära. 

Eftersom en bild säger mer än tusen ord så tänkte jag passa på att avsluta det här inlägget med att ladda upp lite blandade bilder från vad jag har hunnit med utöver traineeträffarna. Hitintills har faktiskt ingen dag varit den andra lik.

Jag har fått vara med yrkesarbetarna ute i driften för att se hur deras arbetsuppgifter går till, det finns så otroligt mycket kunskap att hämta från produktionen! På bilden ser ni en maskin som sopar gångbanor.

Såhär kan det se ut från insidan av en annan sorts sopmaskin.

Här på bilflaket står Madeleine som är trainee i T18. Hon har tagit mig under sina vingar. Jag har fått hjälpa till med deras vinterpärm och inte nog med det så har jag även fått hänga med på olika möten och uppdrag. Hon är en riktig stjärna!

Förra veckan fick vi testa en ny eldriven sopmaskin.

Svevia - Testar ny eldriven sopmaskin. Foto: Rickard Kilström

Ni som är nyfikna kan läsa mer om sopmaskinen på den här sidan: https://www.entreprenad.com/article/view/677330/svevia_hoppas_pa_eldrivna_sopmaskiner

Det var allt för mig, nästa vecka är det en av mina traineekollegors tur att blogga. Om ni har några frågor så är det bara att skicka iväg ett mail till paulina.sjoholm@svevia.se

Ha en fin vecka!

/ Paulina

 

Paulina Sjöholm

Trainee Drift, Stockholm norr

Utbildning: Civilingenjör Industriell Ekonomi med specialisering inom optimering och logistik