Av Linda Strandberg den 29 mars, 2019

Kalkyl, ledarskap och innovation..

..är det som jag har fokuserat på sen sist och nu är det min tur igen att berätta om hur det är att vara trainee på Svevia. Tiden går så fort, dagar, veckor och månader flyger fram och mycket har jag hunnit med sen jag bloggade sist!

I mitt förra inlägg berättade jag att vi precis hade slutfört ett stort vägprojekt utanför Borlänge och att jag skulle påbörja min kalkylperiod. Nu är det precis tvärtom, tiden på kalkyl ska rundas av och jag ska ut i produktion igen. Den här gången som arbetsledare för ett bropaket, det innebär att jag ska vara med och leda reparationer på ett antal broar. Ser väldigt mycket framemot det!

Att arbeta på kalkyl har varit roligt och jag har lärt mig massor. En stor fördel med Svevias traineeprogram är just att man får testa på olika delar i verksamheten vilket ger inblick och förståelse för vad det finns för utmaningar i de olika delarna.
Att jobba på kalkyl är spännande och bitvis intensivt. Given information från beställare varierar och ofta finns det möjlighet att vara taktiskt. Det är viktigt att identifiera vilka risker jobbet har men även vilka möjligheter som finns. Kan verkligen tänka mig att jobba med kalkyl igen, men först ska jag samla på mig mer erfarenhet från produktion.
 

Parallellt med det dagliga arbetet så sker det ju en hel del annat spännande.
I februari hade vi den andra modulen av vår ledarskaputbildning. Både den första och andra modulen har varit riktiga boostar för den personliga utvecklingen. Den första modulen hade fokus på självkännedom och den andra mer på ledarskap, och då främst situationsanpassat ledarskap. Det innebär att anpassa sitt ledarskap utifrån personerna man ska leda. Den största insikten jag tar med mig är att det inte finns ett renodlat ledarskap som alltid funkar bra vs ett som alltid fungerar dåligt. Det handlar om vilka individer man möter och förmågan att läsa av dem, krävs tydliga instruktioner eller räcker det endast att delegera arbetsuppgifter? 

Den här veckan har vi spenderat 3 dagar på Svevia Innovation Lab.
SIL är en satsning som Svevia gör för att öka innovationskraften i företaget och vi traineer är nyckelpersoner. Vi har arbetat med att identifiera olika problem som finns i företaget och arbetssättet vi jobbar med kallas Service Design. För att kortfattat förklara vad det innebär så är det att gå till botten med problemet och verkligen förstå varför det finns och vilka behov som finns för att lösa det. Det viktiga är att inte kasta sig över en lösning utan att ha rett ut vad kunderna (i vårt fall medarbetare och beställare) behöver. Nu har vi kommit så långt i vårt arbete att vi har börjat fundera på lösningar, dessa ska vi sedan få testa på relevanta personer för att försäkra oss att vi är på rätt spår. Det är roligt att vi som traineer har stor möjlighet till att påverka och förändra!

En sak har SIL och ledarskapsmodulen gemensamt är att vi har roligt! Intensivt arbete varvas med goda skratt.

Det här var allt för mig, nästa vecka är det Antons tur att blogga.
 

 

Linda Strandberg

T18

Utbildning:Högskoleingejör Byggteknik, Högskolan Dalarna