Av Angelica Ivarsson den 22 mars, 2019

Grått har mig inte undgått...!

...och tur är väl det! För er som inte läst min senaste blogg så syftar jag på gator, torg och vägar när jag skriver grått. Dessa bitar är något jag fördjupat mig extra mycket i de senaste månaderna.

Sedan senaste blogginlägget har jag ytterligare erhållit massvis av erfarenheter som jag kan dra nytta av i min framtida position på Svevia. Mina arbetsuppgifter och de moment jag medverkat i har varierat väldigt mycket, vilket har gjort att tiden gått väldigt fort och jag vill därför precis som Elvira nämnde i förra blogginlägget förespråka hur viktigt det är att ta vara på tiden som trainee. Det som är så bra med Svevias traineeprogram är att varje enskild trainee får styra över sin egna utveckling och skräddarsy programmet utefter ens förmåga och intresse. Jag har exempelvis intresserat mig extra mycket för kalkylering, vilket för mig är väldigt givande då det leder till att jag erhåller en större förståelse för de projekt jag jobbar i. Jag har hittils tillsammans med kalkylingenjör och andra kunniga svevianer räknat på ett anbud, som vi för övrigt vann, så kul! Jag ser fram emot mer kalkylering längre fram.

Vad gäller grått som jag nämner i rubriken, så har jag under ett par månader provat på att sitta som arbetsledare för gata och därmed fått styra mitt egna team. Detta innebär att jag såväl utvecklat mitt ledarskap som mina gråa kunskaper. Under dessa månader har jag jobbat mycket med problemlösning för att kunna hantera de projekt vi fått in på bästa möjliga sätt avseende lönsamhet, effektivitet och kundnöjdhet. Projekten kan vara mindre, som till exempel att reparera en brunn eller rikta ett räcke. Eller större projekt som att omdimensionera bristfällig dränering under mark. Jag har haft många bollar i luften, precis som jag vill ha det. Drivs man av utveckling, variation och att ha mycket på bordet så är en tjänst som arbetsledare perfekt.


Glad trainee ute i skogen på motorsågsutbildning!

Jag har gått många bra utbildningar sedan jag började arbeta på Svevia. Jag har certifikat i allt från heta arbeten till liftutbildning (skylift) men det som jag är allra stoltast över är mitt motorsågskörkort ABV som jag under en veckas intensiv utbildning lyckades erhålla, hur coolt? På bilden nedan kan ni se det underbara miljöombytet jag fick under kursens gång.

Underbart med lite omväxling av miljö, här på motorsågsutbildningen.

Om en vecka ska jag iväg på praktik hos Axel på division anläggning och efter det utbildas jag inom lekplatsbesiktning. Sedan är det dags för mig att återvända till min gröna värld full av plantering, ogräsrensning, trädbeskärning och blomsterarrangemang. Det ska dessutom bli spännande att följa vårstädningen som jag tillsammans med min arbetsledarkollega planerat inför. Samarbete är viktigt i planeringen så att de resurser som finns att tillgå samordnas på bästa sätt.

Efter att ha läst flera av våra blogginlägg är det säkerligen inte svårt att förstå den variation av upplevelser och erfaranheter en trainee på Svevia erhåller. Jag ska passa på att njuta ordentligt av mitt sista år som trainee och ser fram emot vad jag kommer att göra härnäst på Svevia.

Nästa vecka berättar Linda om hur hennes vardag har sett ut sedan senaste inlägget.

Ha det riktigt gött!

Angelica Ivarsson

T18

Utbildning: Landskapsingenjör