Av Elvira Jansson den 15 mars, 2019

Tiden som trainee springer förbi!

Nu är jag tillbaks för ett nytt blogginlägg och denna gång tänkte jag berätta lite om min väg till Svevias traineeprogram och om hur min vardag ser ut. För er som inte har läst mitt senaste inlägg så heter jag Elvira och är trainee på centralt inköp.

Tiden som trainee går så fort. Det har redan gått ett år sedan jag var på Svevias kontor i Solna för första gången. Ett helt år, det känns så sjukt. Då vad jag på kontoret för att bli intervjuad till traineeprogrammet. Jag minns att jag var exalterad, spänd och nervös. Jag ville ju göra ett bra intryck!

Efter intervjun kände jag Svevia verkligen var ett företag för mig. Jag svävade på moln i flera dagar efter att jag fick erbjudandet om att bli inköpstrainee. Det blev väldigt tydligt för mig att jag ville dela väg med Svevia!

Jag och mina traineekollegor på studiebesök på en av Svevias anläggningar.

Att dela väg med Svevia

Sedan sist har det hänt en hel del. Jag har bland annat varit på några olika leverantörsbesök och även genomfört min praktik hos Arento (Svevias dotterbolag). Där fick jag ta fram texten till en vägskylt (se bild nedan), vilket jag är väldigt stolt över. Jag har också varit i Gdansk hos mina kollegor som arbetar med internationellt inköp, varit på ledarskapsutbildning och utbildning i kategoristyrt inköp. Nästa vecka ska jag på utbildning i förhandlingsteknik, det ska bli så spännande! Jag ser verkligen fram emot det. Annars så håller jag för tillfället på att lära mig mer om några specifika inköpskategorier som vi har. Det är så roligt och lärorikt! 

Texten på denna skylt har jag gjort själv! Hur coolt är inte det?!

Jag vill avsluta med att ge några tips till alla er som ska vara traineer - Ta vara på tiden! Det går så fort. Se till att planera in det DU vill hinna med och försök att ta in och lära så mycket som möjligt från alla i din närhet!

Till er som ska gå Svevias traineeprogram, välkomna! Vi ses i augusti!

 

Nästa vecka fortsätter bloggandet och då är det Angelicas tur. Trevlig helg!

/Elvira

 

Elvira Jansson

T18

Utbildning:Civilingenjör inom industriell ekonomi