Av Madeleine Söderlind Östman den 8 mars, 2019

Tillbaka för omgång två


Nu är ansökningsperioden för traineeprogrammet stängd! Lycka till alla som sökt, ser fram emot att träffas i höst.

I förra blogginlägget jag skrev presenterade jag vem jag är och försökte ge en bild av hur jag tänkte när jag valde jobb/ bransch efter min examen. I detta inlägg fortsätter jag på samma tråd och berättar hur det senaste halvåret varit för mig här på Svevia.

Svevia är ett tidigare statligt ägt företag, sedan 2009 är vi statligt ägda men fristående, på många sätt ligger det kvar i luften. Det är ett stort väletablerat företag där jag som anställd känner mig väldigt trygg. Det är viktigt att det känns så när man börjar på sitt första jobb inser jag nu!

Ni tittar på ett företag med en enorm kompetens och oändliga möjligheter, det pågår ständiga förbättringsarbeten i produktionen men även med den kultur som ligger kvar. Vi behöver komplettera den överlägset mest kompetenta verksamheten i branschen med nya tillskott som kan lära sig men även tillföra en ny syn på gamla tillvägagångssätt.

Där kommer vi traineer in.

Vi behöver vara modiga och testa nytt för att fortsätta driva denna verksamhet framåt, tillsammans. Oavsett om du är intresserad av produktionen, verksamhetsutveckling, arbetsmiljö eller kalkyl etc.
Jag har fått vara med och lära mig/ bidra till alla ovan nämnda delar vilket jag vill fortsätta med. Det är anledningen till att jag älskar mitt jobb.

Senaste veckorna har jag varit delaktig i kalkyl-arbetet för ett basunderhåll. Där blir det väldigt tydligt hur viktig kunskapen och erfarenheten av den renodlade driften är. Allt handlar om förståelsen för kapacitet, olika förhållanden som tidsrestriktioner och skyddsklassning i området och prissättning m.m.. Man förstår hur mycket pengar det handlar om och hur ett fåtal slarvfel i en kalkyl kan få förödande konsekvenser.
Spännande, otroligt lärorikt och kul!

Sen sist har vi haft en till ledarskapsutbildning på 3 heldagar. Denna gång låg fokus på situationsanpassat ledarskap och….. VI FICK GÖRA EN DISC-PROFILSUTVÄRDERING!

Jag älskar teorierna om DISC-/ färganalys och har alltid funderat mycket över gruppdynamik, personkemi och hur vi människor fungerar i stort. Alla bör reflektera mer över vilka situationer som ger och vilka som tar energi.
Vad är det på din arbetsplats som ger dig energi? För min del är den sociala biten viktig exempelvis och en dålig stämning på kontoret skulle kunna ta väldigt mycket energi. När vi vet om detta kan vi anpassa oss för att optimera vår tid och energi.

Om du mår bra, kommer ditt ledarskap bli ännu bättre!

Nu har ett halvår gått av traineeprogrammet och grundkunskaperna i driften börjar sakta sätta sig, men det tar tid. Jag börjar få en annan förståelse för helheten och har lagt energi på att vara med i driften en del för att se/ göra utförandet. Jag har haft vinterjour och deltagit/ observerat Svevias kalkylarbete, lagt gjutasfalt etc. etc.
På sidan har jag bland annat lagt fokus på verksamhetsutveckling, eftersom det dels behövs men mest för att det är så himla kul. Genom det har jag fått möjlighet att delta i en grupp för Kvalitet Miljö och arbetsmiljö-arbete inom Region Mitt. Det är viktigt för mig att engagemang ska löna sig, det gör det på Svevia.

Om ni som läser bloggen är intresserade av att veta mer eller har någon fråga så maila gärna mig på madeleine.soderlind.ostman@svevia.se.

Allt gott,

Madeleine

Madeleine Söderlind Östman

T18

Utbildning: Civilingenjör Industriell Ekonomi, Energiteknik