Av Melina Stender den 15 februari, 2019

I väntan på en ny asfaltssäsong

Vad har hänt sen sist hos mig på Beläggning? Det har hänt otroligt mycket och vi spurtade verkligen in i det sista före julledigheten och asfaltssäsongens slut. Nu däremot är vi i full fart med att kalkylera anbud och att planera inför en ny säsong!

Kalkylarbete

Kalkyleringen på anbud är i full gång, något som jag tycker är väldigt givande och en viktig del att få vara med på.

Här spenderar jag mestadels av tiden nu ihop med mina kollegor på Utläggning i Örebro

Planeringsarbete

Jag håller även på och hjälper till med att planera inför kommande asfaltssäsong. Vi håller på med att ordna surfplattor till varje arbetslag så att de kan rapportera digitalt dagligen istället för att fylla i papperslappar och sedan lämna till oss. Det kommer att underlätta både för yrkesarbetarna i fält samt för oss som vanligtvis registrerar det i efterhand. Istället för att det ska skrivas ned på papper och sen in i programmet så kommer det att komma in i datorn direkt.

Det är mycket som ska ordnas innan den nya asfaltssäsongen drar igång. Runt april brukar vi starta, så nu håller jag tummarna för en tidig vår (ännu mer än vad jag brukar vid den här årstiden). Det gäller att vi står redo inför starten!

Ledarskapsutbildning

Förra veckan var vi traineer iväg på ledarskapsutbildning modul 2. Mina förväntningar var väldigt höga då jag tog med mig mycket från den första modulen, och det kommer jag även att göra den här gången! Det är både lärorikt och roligt att ledarskapsutbildningen är uppdelad under trainee-tiden, för under den här modulen kunde jag relatera mer till verksamheten än vad jag kunde i höstas.

Mina arbetsuppgifter just nu när asfaltssäsongen inte är igång kan sammanfattas med kalkylarbete, planeringsarbete samt utbildningar.

Det märks tydligt att man som trainee lär sig mycket under kort tid, extra roligt är det att få dela det med alla härliga trainee-kollegor!

Missa inte att kika in här nästa vecka för att läsa ett nytt inlägg av Kristijan!

//Melina

 

Melina Stender

T18

Utbildning: Högskoleingenjör Berg- och anläggningsteknik, Bergsskolan Luleå Tekniska Universitet