Av Marcus Nilsson den 16 november, 2018

Vägen till framgång, allt du behöver är lite drift!

Vad är det som skapar din framgång??                                                            På den frågan skulle jag svara Du själv. 

Då var det min tur att få ta över bloggen denna vecka.

Jag heter Marcus Nilsson och jag är ursprungligen från Norrbotten. Men har nu valt att flytta ner till Norra Stockholm och börja jobba på Svevia som Trainee på Driften i Södra Roslagen. I Norrbotten har jag jobbat på Svevia som yrkesarbetare i 8 år. då kände jag det var dags att vidareutbilda mig och efter att ha utbildat mig till byggnadsingenjör kändes det självklart att jag skulle söka mig tillbaka till Svevia då jag trivts väldigt bra på firman.

Att jobba som Trainee är både roligt och omväxlande. Under min tid som Trainee har jag testat på att både jobba inne på kontoret och varit ute på vägarna där jobbet utförs. Förutom att få gå flera intressanta kurser som Bättre arbetsmiljö och Sik 4 har jag även fått vara med på avstängning av tunnlar då de skall tvättas, räckeslagning på E18 mitt i natten samt andra administrativa utmanande uppgifter. Jag har haft turen att få jobba med en fantastisk arbetsgrupp där vi har väldigt roligt på dagarna, vilket lett till att vi har fått ett väldigt bra samarbete i gruppen. Jag har aldrig tidigare känt mig så uppskattad och betydelsefull på jobbet som jag gjort under min tid som Trainee.

Fördelen med att vara trainee är att man får möjlighet att utvecklas både i sitt arbetssätt samtidigt som man får förståelse för hur hela verksamheten hänger ihop med varandra. Detta uppnås genom att man får göra praktiker och arbetsplatsträffar på olika arbetsområden inom Svevia och på det sättet få en förståelse för hur varje pusselbit i företaget passar ihop. Som Trainee på Svevia får man inte bara en enorm möjlighet att utvecklas inom företaget, då man även får utbildning i självutveckling för att bli en bra ledare. Detta är något som kommer att vara till nytta både i arbetslivet men även på ett personligt plan i livet.

Nattjobb på E18 räckesreparation

Bild 1: Nattjobb på E18, Räckesreparation

Mitt dagliga arbete är att skicka offerter, ta emot skyltbeställningar, skapa fakturor, vara med på byggmöten och så har jag hand om GPD-analys (Visar brister som finns på vägen och vart de skall åtgärdas). Men väldigt mycket har handlat om att strukturera upp arbetet på kontoret då det är ett relativt nytt projekt. Detta har gett mig en god insikt i hur alla system fungerar och vilka saker som är viktiga att tänka på då man jobbar inom driften. Vårat område består av ca 90 mil väg som skall vårdas och tas hand om. Detta gör att jag har ett väldigt stort arbetsområde och det är viktigt att ingen del av vägnätet glöms bort, hur liten väg det än är. Tack och lov så är man aldrig ensam på ett sådant projekt. Jag har stöd av både mina kollegor, min platschef samt min handledare.

Min Traineegrupp är väldigt bra då man kan diskutera och byta erfarenheter mellan varandra. Vi har väldigt roligt då vi har haft våra möten och fastän jag inte träffat alla så många gånger så har vi väldigt snabbt fått en bra kontakt och jag har väldigt stort förtroende till alla i gruppen. Vi tar and om varandra och många av dem kommer att vara mina vänner för livet.

 

Bild 2: Diskussionsmöte på huvudkontoret om Svevias arbessätt

3D bild

Bild 3: 3D-modul med VR

Ta chansen att få Uppleva en fantasktisk resa.

Tack för mig!

Glöm inte bort att läsa nästa vecka då Elvira Jansson kommer att blogga=)

Marcus Nilsson

Traineekull: T18

Utbildning: Byggnadsingenjör