Av Alexander Jonsson den 19 oktober, 2018

En väg från Gustav Vasas tid

Då var det dags för mitt första inlägg och som i föregående inlägg så instämmer jag helt med att veckorna flyger förbi. Det finns alltid något nytt att göra och lära sig (eller något väldigt gammalt!).

I veckan har vi precis avslutat ett projekt där en väg från 1500-talet skulle restaureras. Efter 500 år börjar en väg bli ganska dålig. Skämt åsido, den är faktiskt lite omgjord sedan dess. Det är en kulturväg där körbanan ska läggas om utan att höjas och dikena samt trummor göras om. Arbetet utfördes väldigt försiktigt, det fick inte ske några skador på intilliggande natur. När projektet var klart skulle det helst inte synas att vi varit där. Under arbetets gång har det varit extra mycket dokumentation i form av bilder och intervjuer med människor som bor längs vägen. Detta för att det i slutändan ska skrivas en bok om vägen och arbetet. Det har varit ett spännande och lite ovanligare projekt att få vara med i.

Gång under vägen för avvattning

Gång under vägen för avvattning

Bild på den försiktiga dikningen

Bild på den försiktiga dikningen

Jag är stationerad på division drift i Vännäs strax utanför Umeå. Det som jag märkt och tycker är väldigt roligt med mitt jobb är den stora variationen. Förutom att hålla vägarna körbara och säkra för trafikanten så är det ständigt några nya projekt på gång. I och med att jag är trainee så har jag möjligheten att se och vara delaktig i många andra delar inom Svevia. Vilket ger en bra helhetsbild av företaget. Nästa vecka ska jag få vara med på kalkylstartsmöte på ett nytt kontrakt för en annan kommun här i Norrland.

Ha en trevlig helg och kom ihåg att gå in och läsa nästa fredag om vad Melina har för sig på division beläggning nere i Örebro.

/Alex

Alexander Jonsson

T18

Utbildning: Högskoleingenjör Industriell Ekonomi, Högskolan Dalarna